Vahsi Cinayetin Saniklari Hakim Karsisinda

Vahsi Cinayetin Saniklari Hakim Karsisinda

Kilis’te 9 yasindaki kiz çocugu Gina Mercimek’i öldürerek su kuyusuna atan 2 zanlinin yargilanmasina baslandi.

4 Nisan 2023 tarihinde Kilis Okçular Mahallesi’nde Selvili Medrese Sokak’ta meydana gelen olayda, okuldan çiktiktan sonra bir daha haber alinamayan yabanci uyruklu 9 yasindaki Gina Mercimek bir evin bahçesindeki su kuyusunda ölü olarak bulundu. Polis ekipleri yaptigi çalismalarda küçük kizin iple boynuna briket baglanarak öldürüldügünü tespit etti. Ekipler, kisa sürede cinayet süphelisi 2 zanliyi gözaltina aldi.

Ilk kez hakim karsisina çiktilar

Kilis 2. Agir Ceza Mahkemesinde cinsel istismar ve canavarca hisle insan öldürmek suçundan agirlastirilmis müebbet hapis talebiyle yargilanan Azittin A. ve Hüseyin B. ilk kez hakim karsisina çikti.

Saniklar birbirini suçladi

Sanik Hüseyin B., "Benim bu olayla ilgim yok, olayi Azittin A. gerçeklestirdi. Beni de söylememem konusunda tehdit etti. Bu yüzden bende olayi kimseye anlatamadim’’ dedi.

Diger sanik Azittin A. ise, "Olay günü ben Hüseyin B.’nin evine hiç gitmedim. Hüseyin B., zaten evine kimseyi almaz. Ben sadece olaydan bir gün önce evine gittim. O gün de kapida oturduk sabikam oldugu için Hüseyin B., olayi benim üzerime atmak istiyor’’ ifadelerini kullandi.

Gina Mercimek’in annesi H.K., babasi H.M. ve kardesi Ö.M. ise saniklarin en agir cezayi almalarini istedi.

19 Ocak tarihine ertelendi

Mahkeme heyeti, saniklarin tutukluluk hallerinin devamina karar verirken, durusma 19 Ocak tarihine ertelendi.

Durusmaya, Yeryüzü Çocuklari Dernegi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi Avukatlari, Istanbul, Gaziantep ve Kilis barosuna bagli avukatlar, Özgürlük için Hukukçular Dernegi avukatlari ve vatandaslar katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile