Vakalarin En Çok Arttigi Zonguldak; Haritada Kizardi

Vakalarin En Çok Arttigi Zonguldak; Haritada Kizardi

Zonguldak, 100 binde 203,65’ten 361,63’e yükselen vaka sayilariyla en çok vaka yasanan iller arasinda üçüncü sirada yer aldi. Vaka yogunlugu ise Hayat Eve Sigar uygulamasina da yansidi.

Saglik Bakani Dr. Fahrettin Koca, önceki gün haftalik vaka sayilarini açikladi.

Açiklanan verilere göre Zonguldak; vaka sayisi en çok artan iller arasinda üçüncü sirada yer aldi. Bir önceki hafta açiklanan verilere göre vaka sayisi 100 binde 203,65 iken 11-17 Eylül tarihleri arasinda açiklanan vaka sayisi 100 binde 157,98 artis göstererek 361,63’e çikti. Korona virüse yakalanan vatandaslar belirtiler yasayinca saglik ekiplerine haber verdi. Temasli hastalar da izolasyona tabi tutuldu. Vaka artislarinin önüne geçebilmek için filyasyon ekipleri çalismalarini araliksiz sürdürüyor. Vaka sayilarindaki artis Hayat Eve Sigar uygulamasina da yansidi. Kent genelindeki artislarin dikkat çektigi haritada kent merkezinin yüksek riskli olarak gözükmesi ise tedirgin etti.

Öte yandan, kentte asi uygulamalari da yogun bir sekilde sürüyor. En az bir asi olmus 18 yas ve üstü nüfus orani haritasinda Zonguldak’taki asilanma yüzdesi 85,9 olarak açiklandi. En az iki doz asi olmus 18 yas ve üstü nüfus orani haritasinda ise Zonguldak’in asilanma yüzdesi 74 olarak açiklandi. Sezai Abaci, "Normalde bütün vatandaslarimizin duyarli olmasi lazim. Görüyoruz. Insanlarin yarisindan fazlasi maskesiz. Bir sey söylendigi zaman da tepki gösteriyor. Bunun durdurulmasi lazim. Ikinci asiyi olmayanlar da olsun. Saglik için mecbur olmamiz lazim. Asi olmayanlar hastanelerde yogunluk olusturuyor. Cumhurbaskanimizin da dedigi gibi ikinci asilarimizi olmamiz gerekiyor" diye konustu.

Okullarin açilmasiyla insanlarin alisveris telasinda oldugunu söyleyen bir vatandas ise "Su anda gördügünüz gibi vakalar artiyor. Okullarin açilmasi büyük neden oldu. Herkes disarida okul alisverisinin telasinda. Insanlarin biraz dikkatli olmasi lazim. Gerektigi kadar, olmasi gerektikleri asilari olmasi lazim. Biz dikkatli olmazsak hiç kimse koruyacak degil. Çogu kisi de maskesiz. Herkesi duyarli olmaya davet ediyoruz" seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile