Vali Büyükersoy, Korucularla Bir Araya Geldi

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Hasköy ilçesindeki geçici köy korucularıyla bir araya geldi.

Hasköy İlçe Jandarma Komutanlığı'nca organize edilen programa katılan Vali Büyükersoy, bugün ülkede rahatça yaşayabilmeyi, şehit ve gazilere borçlu olduklarını ifade etti.

İki gün önce Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü olduğunu hatırlatan Büyükersoy, "Çanakkale'de Türkiye'nin her bölgesinden, hatta Musul, Şam, Halep'ten şehitlerimiz var. Bizler bugün ülkemizde rahatça yaşayabiliyorsak, bunu şehit ve gazilerimize borçluyuz. Bu topraklar için, bu bayrak için canını vermeye hazır, bu görevlere talip olmuş ve bizimle beraber hareket eden siz değerli köy korucusu ve gazi arkadaşlarımızı da tekrar tebrik ediyorum. Aslında korumaya çalıştığımız herkesin kendi köyü, kendi evi ama topyekun baktığımızda hepimiz kötülüklere karşı mücadele veriyoruz" diye konuştu.

Birkaç ay önce Bulanık'a bağlı Çataklı köyüne gittiğini, bu köyde 10 çocuğun örgüte katılmak üzere dağa gittiğini belirten Büyükersoy, konuşmasına şöyle devam etti:
"Bu çocuklardan 7 tanesi evlerine döndü. Diğer kalan 3 çocuğumuz da evlerine dönsünler diye gittim. Biz insanların yaşaması, huzuru ve güvenliği için hep beraber çalışıyoruz ama birileri de o 3 tane dönmeyen çocuğun cenazesi gelsin de tabutla şehir merkezinde şov yapalım diye bekliyorlar. İşte fark budur. Çok önemli bir fark değil mi? İnsanı yaşat ki devlet yaşasın inancıyla hepimiz hizmet vermeye devam ediyoruz ama insanı yaşatmamak için tabutlar gelsin diye bekleyenleri de Allah ıslah etsin diyoruz."
"Korucuların da birtakım sıkıntıları olabilir, bu sıkıntılar bizlerin de sıkıntılarıdır" diyen Büyükersoy, ziyaretlerde sıkıntıları yerinde tespit ettiklerini ve sıkıntıları beraberce çözmeye çalışacaklarını söyledi.

Programa, İl Jandarma Komutanı Jandarma Pilot Kurmay Albay Osman Nuri Çevik, İl Emniyet Müdürü Ahmet Cemal Çalışkan, Hasköy Kaymakamı Hüseyin Göktürk, Hasköy Belediye Başkanı Mürsel Özen ve köy korucuları katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile