Vali Çiçek Suveren Köyünde İncelemelerde Bulundu

Vali Çiçek Suveren Köyünde İncelemelerde Bulundu

Iğdır Valisi Amir Çiçek ve kurum müdürleri ile Suveren köyünü ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Ziyaret sırasında yaşadıklarını sıkıntıları anlatan ve taleplerde bulunan Köy Muhtarı Mehmet Akbaş, sel sularına maruz kalan meralarına giden yola köprü yapılmasını istedi. Köyün en büyük sorunlarından birinin de dere yatağının ıslahı olduğunu ifade eden Muhtar Akbaş; "Sel suları geldiğinde köyün içindeki yollar tahrip oluyor. Köyümüzün mezarlığına giden yolda bulunan köprü iki yıl önce selden yıkıldı. Buraya yeni köprü yapılmasını istiyoruz. Ayrıca köyümüze gelen içme suyu yağışlardan oluşan sel suların karışmasından dolayı çamurlu akıyor. Bunun önlenmesi için set yapılmalı gerekmektedir "dedi.
Suveren köyünde köyle mera arasında sel sularından oluşan hasardan dolayı tahrip olan köprüde ve dere yatağından incelemeler yapan Vali Amir Çiçek, yaşanan sıkıntı ve sorunları yerinde inceleyerek sel sularına maruz kalan dere yatağı için ıslah çalışmalarının yapılmasını ve dere yatağına bir köprünün yapılması için çalışma yapılacağını belirtti.
Daha sonra Vali Çiçek, Suveren Köyü İlköğretim Okulu'nu gezdi. Vali Çiçek, buradaki bir sınıfta köylülerle bir araya gelerek sorunları dinledi. Okulun bakımsız ve çatısı damladığından oluşan tahribatı gözlemleyen Vali Amir Çiçek, müdüre biran önce buranın onarılması konusunda talimat verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile