Vali Sariibrahim Makamini 5. Sinif Ögrencisi Recep Kaan Garip'e Devretti

Vali Sariibrahim Makamini 5. Sinif Ögrencisi Recep Kaan Garip'e Devretti

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami etkinlikleri kapsaminda Karaman Valisi Hüseyin Engin Sariibrahim makamini 5. sinif ögrencisi Recep Kaan Garip’e devretti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami etkinlikleri Karaman’da düzenlenen kutlama programlariyla sürüyor. Karaman Valisi Hüseyin Engin Sariibrahim, günün anlamina binaen makamini TOKI Ortaokulu 5. sinif ögrencisi Recep Kaan Garip’e devretti. Koltugunu devretmeden önce tün çocuklarin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramini kutlayan Vali Hüseyin Engin Sariibrahim, “Türkiye Cumhuriyetinin milli iradesinin tecelligahi olan TBMM’nin açildigi gün 23 Nisan 1920. Bugün ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafindan ülkemizin gelecegi olan siz gençlere emanet edildigi en önemli günlerden bir tanesi. Bizler demokrasiye, demokrasinin ortaya koydugu sonuçlara sonsuz inanan gelismis toplumlarla beraber veya toplumlardan da önce demokratik kriterleri kendi içerisinde yasamis bir millet olarak siz gençlere bunun emanet edilmesinden dolayi mutluluk duyuyoruz. Bugün sizin emir ve talimatlariniz dogrultusunda hem kamu kurumlariyla hem diger sivil toplum örgütleriyle birlikte çalismaya gayret edecegiz” dedi.

Temsili olarak makam koltuguna oturan Recep Kaan Garip, görevi devraldigi Vali Sariibrahim’e tesekkür etti. Garip, makamlarin ve mevkilerin gelip geçici oldugunu belirterek, "Bu koltuklarda sizlere hizmet vermek için variz. Bizler bugün variz yarin yokuz. Fakat bu millet insallah ilelebet sizlerin çabalariyla var olacaktir. Gelecegin emanetleri olarak sizlerden beklentimiz vatanimiz ve milletimizi her daim ileriye tasiyacak projelerle mesgul olmaniz. Bugünün emanetçileri olarak bizler de Cumhurbaskanimizin dedigi gibi sizlerin okumasi, düsünmesi, uygulamasi ve neticelendirmesi için üstümüze düseni yapmakla yükümlüyüz. Son olarak tüm dünya çocuklarina atamizin armagan ettigi bu kutlu günümüzü çocukluklarini yasayamadan hayatini kaybeden Gazzeli çocuklara ithaf ediyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile