Vali Tapsız'dan İl Afet Ve Acil Durum Müdürlüğü Ziyareti

Burdur Valisi Süleyman Tapsız, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Vali Süleyman Tapsız, yaklaşık bir yıl önce kurulan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nü ziyaret etti. İl Müdürü Mehmet Oral ve yardımcıları tarafından karşılanan Vali Tapsız, personelle tek tek tanıştı. Vali Tapsız'a daha sonra acil durumlarda kullanılan ekipmanlar tanıtılırken, kaza, deprem, sel, boğulma gibi olaylarda nasıl müdahale edildiği anlatıldı.
İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Oral çevre illerdeki olaylara da müdahale ettiklerini belirterek, "Bizim sorumluluk alanımızda ve çevre illerimizde birçok göl, gölet, baraj bulunuyor. 5 kişilik bir dalgıç ekibimiz var ancak sayısı artmalı ve ekipmanları geliştirilmeli" dedi. Oral, 112 Acil Çağrı Merkezi'nin hayata geçirilmesi ve tüm acil durum telefonlarının 112'de birleşmesi ile kendilerinin daha çok olayda görev yapacaklarını söyledi.
Burdur Valisi Süleyman Tapsız ise afet durumlarının zor anlar olduğunu belirterek, "Afet durumunda müdahale edecek kişiler ya da yakınları da afet durumuna maruz kalabilir. Böyle bir durumda personelin paniklememesi, en akılcı yöntemlerle müdahale etmesi için normal zamanlarda bol eğitim ve tatbikat yapılması gerekiyor" dedi. İhtiyaç duyulan ekipmanların alımında yardımcı olacağını aktaran Vali Tapsız, tüm kurumların acil olaylarda İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nü de araması gerektiğini bildirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile