Vali Tapsız Organize Sanayi Bölgesi'ni Ziyaret Etti

Vali Tapsız Organize Sanayi Bölgesi'ni Ziyaret Etti

Burdur Valisi Süleyman Tapsız, Organize Sanayi Bölgesi'ni (OSB) ziyaret etti.

Burdur Valisi Süleyman Tapsız, İl Emniyet Müdürü Celal Aydoğan'la birlikte ilk olarak OSB Başkanı Fevzi Oktay'ın sahibi olduğu Hastel Kadayıf'ı ziyaret etti. Fevzi Oktay, Vali Tapsız ve Emniyet Müdürü Aydoğan'a fabrikayı gezdirerek bilgi verdi. Oktay günlük 40 ton kadayıf üretimi yapabilecek kapasitedeki tesiste 150 kişinin çalıştığını, Avrupa'nın birçok ülkesine ihracat yaptıklarını belirtti.
Daha sonra keman, viyolonsel, kontrbas, çello, viyola imal edilen Küçükkaya firmasını ziyaret eden Vali Tapsız, 8 kişi ile imalat yapan Erkan Küçükkaya'dan müzik alatleri ile ilgili bilgiler aldı. Vali Tapsız ile oğlu Ömer Tapsız, ziyaret sırasında keman da çaldı. Vali Tapsız, Yıldız Silah Fabrikası'nı da ziyaret ederek Adem Kuzu'dan bilgiler aldı. Kuzu, 150 kişinin çalıştığı fabrikanın alanında Türkiye'de ilk 3 arasında yer aldığını bildirdi. 2005 yılına kadar savunma sanayinin önemli parçalarını ürettiklerini belirten Kuzu, son 5 yıldır ise ihracata yönelik üretim yaptıklarını söyledi. Vali Tapsız daha sonra Bur-Süt, Azizoğlu Entegre Gıda Şirketi ve Aktan Mühendislik firmasını ziyaret etti.
Burdur'da sanayinin geri kaldığı yönündeki eleştirilerin doğruyu yansıtmadığını kaydeden Vali Tapsız, OSB'deki birçok firmanın sadece Türkiye'ye değil, dünyaya satış yaptığını söyledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile