Vali Ünlü, Yangindan Etkilenen Mahallelerde Incelemelerde Bulundu

Vali Ünlü, Yangindan Etkilenen Mahallelerde Incelemelerde Bulundu

Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa’nin yasadigi büyük yanginlardan olan Gördes-Salihli yangindan etkilenen Karayakup ve Boyali mahallelerinde incelemelerde bulundu, vatandaslarla bir araya geldi.

Vali Enver Ünlü, Gördes’in Boyali Mahallesi yakinlarinda baslayip rüzgâr sebebiyle 12 mahalleyi tehdit eden Gördes-Salihli yangininda etkilenen Boyali ve Karayakup mahallelerinde incelemelerde bulundu. Yangin sonrasi yapilan hasar tespit çalismalari hakkinda bilgi alan Vali Ünlü, daha sonra vatandaslarla bir araya geldi. Vali Ünlü, yangindan etkilenen vatandaslara bir kez daha geçmis olsun dileklerini ileterek onlarin istek ve taleplerini dinledi.

Vali Ünlü, ekiplerin yangina hizlica müdahalede bulundugunu, kendisinin de çalismalari yerinden takip ettigini ancak rüzgârin etkisiyle yanginin ilerlemesinin engellenemedigini ve söndürme çalismalarinin 6 gün boyunca sürdügünü söyledi.

Yangin söndürme çalismalarinda görev alan tüm ekiplere ve gönüllülere tesekkür eden Vali Ünlü, söndürme çalismalari sirasinda ekiplere yardimci olan mahalle sakinlerine de mütesekkir oldugunu belirtti.



‘Yaralarimizi birlikte saracagiz’

Vatandaslarin magduriyetlerini gidermek amaciyla yangin sonrasi alanda hasar tespit çalismalarinin hizlica baslatildigini da söyleyen Vali Ünlü, “Yanginda 4 bin 500 hektar alanimiz zarar gördü. Evlerimiz yandi, emeklerimiz yandi. Canimiz çok yandi ama artik hep birlikte yaralarimizi sarma zamani. Devlet olarak sizlerin yaninizdayiz. Ilgili tüm kurumlarimiz sahada, sizlerin magduriyetlerini gidermek için çalisiyor. Bende yapilan tüm çalismalari bizzat yakindan takip ediyorum.” dedi.



‘Alevlerin ugramadigi tek yer, sehidimizin kabri’

Gördes-Salihli yangininda tamamen yanan Karayakup Mahallesinde sehit kabri ve Türk Bayragi alevlere teslim olmamisti.

Vali Enver Ünlü, yanginda alevlerin ugramadigi tek yer olan Sehit Piyade Er Halil Ibrahim Ertas’in kabrini de ziyaret ederek, dua etti.

Sehitligin dinimizde en yüksek mertebe oldugunu söyleyen Vali Ünlü 2010 yilinda Hakkâri’nin Çukurca Ilçesi kirsalinda teröristlerin dösedigi mayinin patlamasi sonucu sehit olan Piyade Er Halil Ibrahim Ertas’a ve vatan, millet, bayrak aski ugruna sehadete yürüyen tüm sehitlere Allah’tan rahmet diledi.

Ziyaretlerinde Vali Enver Ünlü’ye, Gördes Kaymakami Sercan Sakarya, Il Jandarma Komutan Vekili Albay Sener Sen, Il Afet Ve Acil Durum Müdürü Osman Pihtili, Il Tarim Ve Orman Müdürü Metin Öztürk ve yetkililer eslik etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile