Van Heyeti Bakanliklar Arasi Mekik Dokuyor

Van Heyeti Bakanliklar Arasi Mekik Dokuyor

AK Parti Van milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar, Irfan Kartal ve Abdulahat Arvas ile 23. Dönem Van Milletvekili ve AK Parti Il Baskani Kayhan Türkmenoglu, Edremit Belediye Baskani Ismail Say, Tusba Belediye Baskani Salih Akman, Gürpinar Belediye Baskani Hayrullah Tanis, Gevas Belediye Baskani Murat Sezer, Çaldiran Belediye Baskani Sefik Ensari’nin bulundugu Van heyetinin Ankara’daki ziyaret ve temaslari devam ediyor.

Cumhurbaskani kabinesinden birçok bakan ile görüsen Van heyeti, en son Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik’la bir araya geldi. Kültür ve Turizm Bakani ile yapilan toplantida Van’in turizm potansiyeli, kültürel zenginliginin gelistirilmesi ve korunmasi konulari degerlendirildi. Dünya üzerindeki en eski yerlesim yerlerinden biri olan ve halen yasam alani olarak kullanilan Van’da turizm sektöründeki altyapi sikintilarinin istisare edildigi görüsmede, AK Parti hükümetleri döneminde ivme kazanan yatirimlarin yetersiz kaldigi ifade edildi. Cografyanin bütün zenginlik ve çesitliligine ragmen Van’in turizmde olmasi gereken seviyenin altinda kalmasi, kamu eliyle bazi düzenleme ve müdahalelerin yapilmasini zorunlu kildigi dile getirildi.

Bu konuda Van Gölü Havzasi’nin tamaminin Kültür ve Turizm Koruma ve Gelisim Bölgesi olarak ilan edilmesi gerektigi ele alindi.

Van gündemli yapilan toplantida, Van Kültür Merkezi ve Il Halk Kütüphanesi projesinin yatirim programina alinmasi, Hosab Kalesi ve çevre düzenleme projesinin desteklenmesi ile eski Van kentinin dogusunda bulunan Selçuklu dönemine ait Kizil Cami ve Ulu Camii’nin restore edilmesi talep edildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik’i da ziyaret eden Van heyeti, Bakan Yanik’a yeni görevinde basarilar diledi. Van ile ilgili proje ve yatirimlarin da görüsüldü ziyarette milletvekilleri, Van’in sosyo-ekonomik durumu hakkinda bilgi vererek Bakan Yanik’i Van’a davet etti. Van’in çevre illerden ve kirsaldan yogun göç alan bir sehir oldugu bilgisi paylasilarak özellikle aile destek merkezleri yatirimi konusunda pozitif ayrimcilik talep edildi. Ayrica yatirim programinda bulunan Ercis Sosyal Hizmetler Merkez Müdürlügüne ait binanin da 2021 yilinda ihale edilmesi istenildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile