Van Otlu Peyniri Yaz Aylarinda Hediyelik Olarak Aliniyor

Van Otlu Peyniri Yaz Aylarinda Hediyelik Olarak Aliniyor

Van’da endemik bitkilerin karisimiyla yapilan ve kahvalti sofralarinin vazgeçilmezi otlu peynir, yaz aylarinda Türkiye’nin dört bir kösesine hediyelik olarak gönderiliyor.

Van’da endemik bitkilerin karisimiyla yapilan kentin tescilli ürünü olan otlu peynir, asirlardir degismeyen lezzetiyle sofralarin vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Kentin önemli degerlerinden olan ve mayis ayinda daglarin yüksek kesimlerinde toplanan türlü türlü otlarla sütün bulusmasi sonucu yapilan otlu peynir temmuz ayi sonuna kadar taze olarak satisa sunuluyor. Yaz aylarinda tatil için memleketine gelenler ise otlu peyniri hediyelik olarak sehir disindaki akrabalarina götürmeyi tercih ediyor.

“Hediyelik esyamiz Van otlu peynirdir”

Rüstem Apaydin isimli esnaf, taze Van otlu peynirinin sezonun her yil 15 Mayis tarihinden itibaren basladigini ve 30 Temmuz tarihine kadar devam ettigini belirtti.

Her yörenin hediyelik sayilabilecek bir ürünü oldugunu ifade eden Apaydin, “Bizim de hediyelik esyamiz Van otlu peynirdir. Otlu peynirimizi çevre illere ve yurtdisina çok gönderiyoruz. Hâlihazirda Van otlu peyniri otellerdeki restoranlarda soguk meze olarak tüketiliyor. Türkiye otlu peyniri en çok Istanbul, Izmir, Ankara, Antalya, Bursa, Kayseri ve Trabzon’a çok gönderiyoruz. Van otlu peynirini de sadece Vanli yemiyor. Özellikle dogu kökenli olup da batida yasayan insanlar daha fazla tüketiyor” dedi.

Öte yandan, otlu peynirin koyun sütünden üretileni 170 ila 200, inek sütünden üretileni ise 130 il 150 lira arasinda satisa sunuluyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile