Vietnam‘ın Balmumu Makineleri Ordu‘dan

Vietnam‘ın Balmumu Makineleri Ordu‘dan

Arıcılık sektörünün giderek gelişme gösterdiği Güney Asya ülkesi Vietnam, balmumu makinelerini Ordu‘dan ithal ediyor.

Firmasında 14 yıldır balmumu makinesi üreten Ordulu işadamı Osman Güngör, kendi ekibiyle imal ettiği balmumu makinelerini dünyaya ihraç ediyor. Bugüne kadar 10 ülkeye balmumu makinesi satışı yapan, halen aralarında Brezilya, Arjantin gibi Latin ülkelerinden, Türk Cumhuriyetleri ile Balkan ülkelerinden talep ve siparişlere yetişmeye çalışan Osman Güngör, "Son olarak Güney Asya ülkesi Vietnam‘dan 5 makine siparişi aldık. İlk etapta 350 bin dolarlık bir anlaşma yaptık. Makineyi uluslararası kargo şirketi

ile gönderdik. Önümüzdeki hafta buradan iki teknik elemanımız Vietnam‘a giderek makinenin kurulumunu gerçekleştirecek" dedi.

Tanıtım ve satışları web sitesinden yaptıklarını kaydeden Güngör, "Pazar problemimiz yok. Dünyada nerede arıcılık yapılıyorsa o ülkeye makine satıyoruz. Makinelerimizi görmek için Arap ülkelerinden de gelenler oldu. Tek sıkıntımız fabrika binamız yetmez oldu, Organize Sanayi Sitesi‘nden yer arıyoruz ancak yer yokluğu sebebiyle bulamıyoruz. Arsa sorununu halledersek yeni bir fabrika inşa edeceğiz" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile