Visne Bahçesi Çiçek Tarlasina Dönüstü

Visne Bahçesi Çiçek Tarlasina Dönüstü

Sivas’in dogal güzellikleri, ilkbaharin gelmesiyle göz alici bir sahneye dönüstü. Bu yil erken gelen bahar, visne agaçlarinin çiçek açmasiyla birlikte örenleri mest eden manzara ortaya çikardi.

Sivas’in habercisi çiçek açan visne agaçlari görenleri mest etti. Sivas’ta Çukurbelen köyündeki visne bahçesi adeta beyaz örtüyle kaplandi. Çiçekleriyle bahçeyi beyaza bürüyen agaçlar, kis mevsimini hatirlatan bir görüntü olusturarak, görenlere görsel bir ziyafet sundu.

“Kar yagmis gibi görünüyor”

Komsularina ait olan bahçeyi görenlerin hayran kaldigini belirten Çukurbelen köyü sakinlerinden Ahmet Tüfekçi; “Insallah bu sene verimli olmasini temenni ediyorum. Bu agaçlar her sene çok güzel çiçek açiyor. Aksam saatlerinde degisen hava isisiyla agaçlarin etkilenmemesi için bir araç alindi. Böylece soguk havadan etkilenmeden visnelerimi toplayacagiz. Komsularimiza ait bu 100 dönümlük bahçede yaklasik iki binin üzerinde visne agaçlari var. Agustos ayindan itibaren hasat edilmeye baslanacak. Çiçeklerin açmasiyla bahçenin üstüne sanki kar yagmis gibi bir görüntü çikiyor. Anayol bahçeye yakin oldugundan dolayi her gören hayran kaliyor” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile