'Vuslat'ın Yeni Bacakları Tekerlekli Araba Olacak

Burdur'da aracın çarpması sonucu arka bacakları kopan "Vuslat" isimli köpek için bir hayvansever tarafından tekerlekli araba yaptırıldı.

Hayvansever Filiz Karatepe, köpeğini Burdur'daki Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veteriner Fakültesine tedaviye götürdüğü sırada, burada kafeste arka bacakları bulunmayan 2 aylık bir köpek gördü. Hayvanın bacaklarını bir aracın çarpması sonucunda kaybettiğini öğrenen Karatepe, köpeği sahiplenmeye karar verdi.

Köpeği evine götüren Karatepe, daha rahat hareket edebilmesi için çare aramaya başladı. "Vuslat" ismini verdiği köpeğine yaptırabileceği mekanizmayı araştıran Karatepe, sanayide arka bacakları yerine kullanacağı tekerlekli araba yaptırmayı uygun buldu.

Sanayideki bir iş yerinde yaptırılan tekerlekli araba, şimdi 8 aylık olan köpeğin arka bacaklarının yerine takıldı.

Filiz Karatepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Burdur'da kafes içinde gördüğü arka bacakları bulunmayan köpeğin bu durumuna üzüldüğünü ve sahiplenmeye karar verdiğini söyledi.

Evine götürdüğü ve "Vuslat" adını verdiği köpeğin arka bacakları olmadığı için yürürken kalçasının yerde sürüklendiğini, bunun da ona acı verdiğini belirten Karatepe, rahat şekilde yürümesi için ne yapabileceğini düşündüğünü anlattı.

Araştırmaları sırasında arka bacakları olmayan bazı köpeklere tekerlekli araba yaptırıldığını gördüğünü dile getiren Karatepe, ancak küçük olduğu için vücudunun yanlış biçimlenebileceği düşüncesiyle önceleri bunu uygun bulmadığını kaydetti.

Köpeğin şimdi 8 aylık olduğunu bildiren Karatepe, "Artık vücudu şekillendi. Bu nedenle tekerlekli araba yapılmasında bu bakımdan sakınca kalmadı" dedi.

- Vuslat, yeni "bacakları" ile deneme yapıyor

Sanayide alüminyum boru satan bir iş yerine köpeğinin ölçülerine göre tekerlekli araba yaptırdığını belirten Karatepe, "Arka bacakları yerine iki tekerleği bulunan bir araç yaptırdık. Bunu vücuduna bağlıyoruz. Şimdi denemeler yapıyoruz. Vuslat bununla yürümekte biraz zorlanıyor ama inşallah başaracak" diye konuştu.

Karatepe, insanların hayvanlara karşı yeterince duyarlı olmadıklarını ifade ederek, sıcak yaz aylarında dükkanların ve evlerin önüne su ve yiyecek konulması gerektiğini söyledi. Tatil için gelen yabancı insanların hayvanlara yaklaşımını görünce davranışlarını değiştiren insanlar olduğunu dile getiren Karatepe, "Bu bana bir şeyi öğretti, artık insanlara kızmak yerine onlara hayvanlar hakkında bir şeyler öğretmeye, eğitmeye yönelik çaba harcıyorum" ifadesini kullandı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile