Yaban Hayata Alistirilan Tilkiler Dogaya Salindi

Yaban Hayata Alistirilan Tilkiler Dogaya Salindi

DÜZCE – Yozgat’ta meydana gelen trafik kazasi sonrasinda bulunan yavru tilkiler, Düzce’de ki rehabilitasyon merkezine getirildi. Bakimlari yapilan tilkiler yaban hayata alistirilmalarinin ardindan dogaya salindi.

Yozgat’ta geçtigimiz mart ayinda ormanlik alan içerisinde yasayan anne tilki ve yavrularina otomobil çarpti. Kazada anne tilki hayatini kaybederken, yavru tilkiler ise Düzce’de bulunan Efteni Gölü Dogal hayati gelistirme ve rehabilitasyon merkezine getirildi.

Burada Yaban hayati uzmani Bugra Emiroglu tarafindan laktozsuz süt ile beslenen yavrular yaban hayata da alistirildi. Bakimlari ve tüm tedavileri yapilan 3 tilki 5 aylik olunca ekipler tarafindan dogaya salindi. Düzce Doga Koruma ve Milli Parklar Müdürü Mevlüt Sanli Simsek, “ Yaklasik 2 haftalik iken bir vatandas tarafindan dogada anneleri kayip bir sekilde bulunan yavru tilkilerimiz subemize teslim edildi. Bizde tilkilerimizin gerekli bakim ve tedavilerini yaptiktan sonra su an itibari ile yaklasik 5 aylik civarina geldiler ve doga da yasayabilecek durumdalar. Sagligina kavusan tilkilerimiz dogada kendi hayatlarina idame ettireceklerine kanaat getirdigimiz için dogal ortamlarina saliyoruz” ifadelerini kullandi.

Yavru tilkiler ilk olarak kafesten çikmak istemedi. Daha sonra ekiplerin müdahalesi ile kafesten çikartilan 3 yavru tilki dogaya salindi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile