Yabancı Heyet Altıntaş Ve Kütahya’Ya Hayran Kaldı

4 ülkenin oluşturduğu Comenius proje toplantısı Kütahya’nın Altıntaş ilçesi Gökçeler Köyünde gerçekleşti. Toplantıya katılan yabancı heyet Kütahya’ya hayran kaldı.

AB destekli Comenius programı çerçevesinde Altıntaş Gökçeler köyü ilköğretim okulunun misafiri olan Polonya ve İtalyan ekipleri Kütahya’ya hayran kaldılar.

AB’ye uyum süreci çerçevesinde üye ve aday ülke gençleri arasındaki kültürel yakınlaşma ve dayanışmayı sağlamak amacıyla yürütülen Comenius programı kapsamında öğretmenlerden 17 kişilik misafir ekip Gökçeler köyüne geldi. Programı yürüten Altıntaş ilçesine bağlı Gökçeler köyü ilköğretim okulun misafiri olan 8 İngiliz, 3 İtalyan, 3 İspanya, 3 Romanyalı öğretmenden oluşan heyet Kütahya’da tarihi ve turistlik alanları gezerek incelemelerde bulundular.

Misafir öğretmenler, Dumlupınar, Zafertepe Çalköy, Çavdarhisar ve Kütahya tarihi ve turistlik mekânlarını gezerken hayranlıklarını gizleyemediler. Misafir heyete, “Kütahya ve Altıntaş’ı nasıl buldunuz” sorusuna “İnsanları çok sıcak ve kardeşçe yaklaşıyor. Bu çok hoşumuza gitti, tarihi ve turistlik mekanlarınıza da hayran kaldık ” şeklinde cevap verdiler. Etkinlikler sonunda köydeki traktör köy gezisi görülmeye değerdi. Proje kapsamında geçtiğimiz yıl Altıntaş ve köy ilköğretim okulu öğretmenleri Polonya ’ya ziyaret etmişlerdi.

Gökçeler köyünde verilen mangal partisine yabancı heyetle birlikte katılan Altıntaş Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri burada misafir grupla görüş alışverişinde bulundular.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile