Yalova'da Turizm Haftasi Kutlaniyor

Yalova'da Turizm Haftasi Kutlaniyor

Yalova’da 16-22 nisan tarihleri arasinda gerçeklestirilen Turizm Haftasi çesitli etkinliklerle kutlanmaya basladi.

Yalova Valiligi ve Il Kültür ve Turizm Müdürlügü tarafindan düzenlenen etkinlik çerçevesinde Gazipasa Caddesi’nde kortej yürüyüsü yapildi. Yürüyüs ardindan 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydani’nda tören yapildi. Burada konusma yapan Vali Yardimcisi Deniz Piskin, Yalova’nin turizm noktasinda bütün bilesenlere sahip il oldugunu söyledi.

Kentin gerçek potansiyelini ortaya çikarmasi gerektigini ifade eden Piskin, Yalova’nin turizm pastasindan hak ettigi payi alamadigina dikkati çekerek söyle konustu:

“Özellikle Sayin Valimizin baslatmis oldugu turizm çalismalari çerçevesinde çok degil inaniyorum ki orta vadede Yalova turizm konusunda çok iddiali vilayetler arasinda yer alacak. Biz özellikle her ay düzenli yaptigimiz sektör toplantilarinda bütün paydaslarla, vilayetin turizm noktasinda bütün sorunlarini masaya yatirarak çözüm noktalari üzerinde kafa yoruyoruz, çalismalar yapiyoruz. Bu anlamda mahalli idareler, yerel yönetimler, STK’lar, odalar, üniversitemiz, bütün paydaslarimizla birlikte, sektör çalisanlari da dahil olmak üzere, bazi projeler üzerine çalismalarimiz sürüyor. Insallah önümüzdeki ay örnegin, doga sporlari ve gençlik festivalini yapacagiz. Belki ekim ayinda, Yalova Belgesel Film Festivali’ni yapacagiz. Önümüzdeki yil insallah çiçekçilik fuari ve festivalini gerçeklestirecegiz ama bütün bunlarin yaninda esasen gastronominden doga sporlarina kadar çiçekten yamaç parasütüne kadar. Yalova’nin bir tarafi deniz, bir yesil, orman olan güzelligini hesaba katarak bütün avantajlarini isleyerek potansiyelini, gün yüzüne çikararak hak ettigi yere gelebilmesi için bütün çabamizi, gayretimizi ortaya koydugumuzu herkesin bilmesini isteyecegim.”

Il Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin ise Yalova’nin konumunun önemine deginerek, “Yalova olarak 70 seyahat acentesi, 167 konaklama tesisimizle dogal tarihi ve kültürel destinasyonlarimizla 30 milyon nüfusun yasadigi havzada cazip, erisilebilir olma özelligine sahip dinamik bir turizm lokasyonuyuz. Tarihi ve dogal güzellikleriyle Termal, Armutlu kaplicalari, zengin orman varligina sahip Tesvikiye vadisi , yüz ölçümüne oranla inanilmaz kus çesitliligi barindiran Hersek Lagünü Botanik Bahçesi, Geofit Bahçesi, Süs bitkileri ve çiçekçilik üretimi ile inanilmaz zenginlikleri barindiran bir sehir Yalova. Peki eksik olan ne? Yalova olarak zenginligimiz, Turizme uygun çesitlilik ve çok yönlü imkana sahip olmamizdir, ancak bunlarin gerek turistik bir ürüne dönüstürülmesi, gerek destinasyon tanimina uygun hale getirilmesine yönelik yapmamiz gerekenler var. Yalova’nin birçok dogal zenginlige sahip olmasi Yalova’da doga turizminin yapilmasi için maalesef yeterli olmuyor” dedi.

Konusmalarin ardindan YAFEM ekibi tarafindan halk oyunu gösterisi yapildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile