Yaşar Nuri Öztürk, o din adamlarını topa tuttu

Yaşar Nuri Öztürk, o din adamlarını topa tuttu

Siirt’te bir evde 4 ayda 300’den fazla yangın çıkmasıyla ilgili bazı din adamlarının yaptığı yorumlar Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk'ü kızdırdı. Olayı cinlere bağlayan Müftü Faruk Arvas için, "Gak guk etti, yanlış yaptı" diyen Öztürk, İlahiyatçı Yazar Arif Aslan'ın da cinleri hedef göstermesine, "Kur'an-ı Kerim 'Bir takım insanlar cinlerin insanlara musallat olduğunu söyleyerek, cinlerle insanları aldatacaklar' diyor. İşte bunlar yaptığı bu" yorumunu yaptı.

Siirt'te bir evde 4 ayda 300'den fazla yangın çıkmasıyla ilgili bazı din adamlarının yaptığı yorumlar Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk'ü kızdırdı. Olayı cinlere bağlayan Müftü Faruk Uras için,'Gak guk etti, yanlış yaptı' diyen Öztürk, İlahiyatçı Yazar Arif Aslan'ın da cinleri hedef göstermesine,'Kur'an-ı Kerim'Bir takım insanlar cinlerin insanlara musallat olduğunu söyleyerek, cinlerle insanları aldatacaklar' diyor. İşte bunlar yaptığı bu' yorumunu yaptı.

Yaşar Nuri Öztürk, o din adamlarını topa tuttu

SHOW TV ekranlarında yayınlanan Saba Tümer'le Bugün programına konuk olan Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk, Siirt'te evlerinde 4 ayda 300'den fazla yangın çıkan Toprak ailesiyle ilgili yorumlarda bulundu.

Siirt Üniversitesi'nin akademisyenleri konuyla ilgili araştırma başlatırken, Müftü Faruk Arvas,'İnancımıza göre cin diye bir varlığın olduğundan haberdarız. Bu hadiseyi gerçekleştirenler onlar mı, değil mi bilemeyiz ancak bunun onlar tarafından yapılabileceğini aileye aktardım'  şeklindeki açıklamasında bulunmuştu.

'SIKIŞINCA CİN'


Müftü Arvas için,'Kusura bakmasın Müftü Ney neye dayanarak bunu söylüyor?' diye soran Öztürk,'Cinler yangın çıkarır demek piyasa lafıdır, sokak lafıdır. Müfütnün bunu söylememesi lazım. Mutlaka maddi bir sebebi vardır. Genel çerçevede ele alırnırsa bir takım maddeleri harekete geçirip yangını çıkarır ama yine maddi bir hadisedir. Sıkışınca cin' ifadelerini kullandı.

'MÜFTÜ GAK GUK ETTİ'


Saba Tümer'in, bu yangına ilişkin bir bilim adamının,'Pislikten de yangın çıkar' sözünü söylesimesi üzerine Öztürk,'Evet. Bilim adamlarını dinlemek lazım. Müftü bilim adamlarına atıf yapsaydı işini yapmış olacaktı. Maalesef gak guk etti, yanlış yaptı' dedi.

İlahiyatçı Yazar Arif Aslan'ın bir televizyon programında,'Bu aile bir şekilde cinleri kızdırmış' şeklindeki sözlerine ise Yaşar Nuri Öztürk,'Geçin bunları' yorumunu yaptı.

'KUR'AN-I KERİM CİNLERLE İNSANLARI ALDATACAKLAR DİYOR, BUNLARIN YAPTIĞI BU'


Öztürk,'Cin suresinde Kur'an-ı Kerim'Bir takım insanlar cinlerin insanlara musallat olduğunu söyleyerek, cinlerle insanları aldatacaklar' diyor. Kur'an cinlerin insanlara musallat olduğundan, zarar verdiğinden bahsetmez. Cinlerin müslümanı var, Allah'a inanmayanı var ama oraya dayanarak Kur'an-ı Kerim müslüman olmayan cinler size kötülük eder demiyor. Bunları nereden çıkarıyorsunuz. Tam tersine cinlerin insanlara musallat olduğunu söyleyerek, insanları aldatacak insanlar olacak diyor. İşte bunların yaptığı bu. Bunların hiç birinin mesnedi yoktur. Bilim adamlarını dinlemek lazım. Onun mutlaka maddi ilmi bir izahı vardır' açıklamalarında bulundu. BEYAZ GAZETE
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile