Yatağan Kaymakamı Tanrıseven Açıklaması

Yatağan Kaymakamı Hasan Tanrıseven, ressam, arkeolog ve müzeci Osman Hamdi Bey'in, ölümünün 102. yılında Yatağan'ın Turgut beldesinde bulanan Osman Hamdi Bey Konağı'nda düzenlenecek etkinlikle anılacağını bildirdi.

Kaymakam Tanrıseven, beraberinde İl Genel Meclisi üyeleri ve daire amirleriyle Turgut beldesi ve Katrancı köyünü ziyaret etti. Tanrıseven, ressam, arkeolog ve müzeci Osman Hamdi Bey'in Turgut'ta bulanan ve bir kaç yıl önce restore edilen konağını ziyaret etti.

Tanrıseven, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ilk müzecisi ve Yatağan'da ilk kazıyı yapan Osman Hamdi Bey'in Türk müzeciliği alanında çok önemli bir isim olduğunu ifade etti.

Yatağan Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve diğer kurumların iş birliğinde Turizm Haftası'ndaki etkinliklerde anılacağını kaydeden Tanrıseven, ''Buraya geziler düzenleyip her öğrencinin kültürümüzü tanımasını sağlayacağız. Deniz güneş her yerde var. Yatağan, kültür yolu, kutsal yol, Lagina, Stratonikeia, jeopark alanı ve tarihi dokusu ile tam bir kültür turizm merkezi olacak'' dedi.

Daha sonra, Tanrıseven ve beraberindekiler Katrancı köyündeki tarihi evleri gezdiler .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile