Yedi Eylül İlkokulunda Güçlendirme Çalışması Tamamlandı

Saruhanlı ilçesinde eğitime elverişsiz olduğu rapor edilen Yedi Eylül İlkokulu ve Ortaokulu binalarında, İl Özel İdaresi'nden sağlanan ödenekle başlatılan güçlendirme çalışması tamamlandı. Fiziki şartları iyileştirilen okul binasının eğitime hazır olduğu bildirildi.

İki binada toplam 29 dersliği bulunan okulda incelemede bulunan Saruhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tayyar Tekin, okulda güçlendirme çalışmalarının tamamlandığını, 15-20 gün içinde yeniden eğitime açılacağını kaydetti.

Geçen yıl yapılan kontrollerde zemininde tespit edilen çürümeden dolayı binaya "eğitime elverişsiz" raporu verildiğini hatırlatan Tekin, şunları söyledi:
"Yaklaşık 30 yıldır eğitim yapılan okul binalarımızın temelinde geçen yıl çürüme tespit edilmiş, beton ve demirlerinin de korozyona uğradığı belirlenmişti. Bunun üzerine binaların eğitime elverişsiz olduğu yönünde rapor tutulmuş ve okul boşaltılmıştı. Bu okulda eğitim gören 661 öğrencimiz, geçen yıl yarıyıl tatilinden sonra Neval Yaralı Milli Egemenlik İlköğretim Okulunda eğitim görmeye başlamıştı. Şu an okulumuzda güçlendirme çalışmaları tamamlandı. Şu ana kadar 650 bin liraya yakın harcama yapıldı. 15-20 gün sonra öğrencilerimiz tekrar buraya dönerek kendi okullarında eğitim görmeye devam edecekler."
Tekin, okul binalarının güçlendirilmesi konusunda emeği geçenler ile kendilerini anlayışla karşılayan velilere teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile