Yeni İşe Giren Orman İşçileri Eğitimden Geçti

Yeni İşe Giren Orman İşçileri Eğitimden Geçti

İçel Orman Bölge Müdürlüğü’nde yeni işe alınan 130 işçi ile hizmet alımı yapılan 50 işçiye, 'İş sağlığı ve güvenliği' ile 'Orman yangınlarıyla mücadele' konularında eğitimler verildi.

İçel Orman Bölge Müdürlüğü’nde yapılan yazılı açıklamaya göre, eğitimlere Orman Bölge Müdür Yardımcısı Refik Ulusoy, İş Güvenliği Uzmanı orman mühendisi Dr. Ali Özkurt, işletme müdürleri, işletme şefleri ve 180 yangın söndürme işçisi katıldı.

Her İşletme müdürlüğünde ayrı ayrı yapılan eğitimlerde, ‘İş sağlığı ve güvenliği’ ile 'Orman yangınlarıyla mücadele' konularında eğitimler verildi.

İş sağlığı ve güvenliği eğitimleri, İş Güvenliği Uzmanı orman mühendisi Dr. Ali Özkurt tarafından verildi.

Orman yangınlarıyla mücadele eğitimleri ise Bölge Müdür Yardımcısı Refik Ulusoy, OYM Şube Müdürü Tufan Anamurluoğlu ve kurum tabibi Dr. Cüneyt Taze tarafından verildi.

Eğitimde yangınla mücadelede kullanılan tesisler, ekipler, araçlar, çalışanları bekleyen tehlikeler, kişisel ve toplu emniyet tedbirleri, kişisel koruyucu malzemeler ve kullanımları, ilkyardım, beslenme, spor, orman yangınlarıyla mücadele metotları, taktikleri ve mücadeleyi etkileyen faktörler konuları işçilere aktarıldı. Eğitim sonunda eğitime katılan 180 işçiye katılım belgesi verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile