Yeni Öğretim Yılı İçin Sağlık Uyarısı

Yeni Öğretim Yılı İçin Sağlık Uyarısı

Eskişehir Tabip Odası Onur Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gaye Usluer, kızamık vakalarının geçtiğimiz yıl içinde ciddi rakamlara ulaştığını kaydederek kaygıların arttığını söyledi.

Prof. Dr. Usluer, 2013-2014 öğretim yılına başlarken Türk Tabipleri Birliği ve Eskişehir Tabip Odası olarak halk sağlığı açısından kaygı uyandıran bir konuda zorunlu bir açıklamaya ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

Yaz aylarında okulların kapanmasıyla evlere çekilen kızamık olgularının, okulların açılması ve mevsimsel dönem itibariyle yeniden artışa geçeceğini belirten Prof. Dr. Gaye Usluer, “AKP hükümetinin uygulamaya soktuğu sağlık politikaları yüzünden birinci basamak sağlık sisteminin kamusal anlayışını yok etmesi ve bütünlüğü parçalamasının kızamık salgınındaki ağırlığını vurgulayarak bu konudaki görüşlerimizi sürekli aktardık. Bu açıklamalar sonrasında Türkiye'de geçen yıl aşı yapılacakların sayısını arttıracak şekilde aşı takvimi genişletildi. Birçok ilde okul öncesi döneme e (9 ay- 6 yaş arası) aşı yapılmaya başlandı. Ancak ilköğretim okullarının açılacağı bugünlerde geçen yıl yapılan aşılamaların kayıtlarının düzenli tutulamadığını, ciddi problemler olduğunu, Sağlık Bakanlığının kimin aşısının eksik olduğunu bilmediğini de kendi resmi yazılarıyla da maalesef öğrenmiş bulunuyoruz” diye ifade etti.

VELİLERE "DİKKATLİ OLUN" ÇAĞRISI
Kızamık riskli, aşısız çocukların şimdi evlerde olduğunu bildiklerini kaydeden Prof. Dr. Usluer şunları söyledi:
“Okullar açıldığında temas oranının artacağından dolayı kızamık tanı ve temaslı olgu sayılarının artacağını biliyoruz. Salgınla mücadelede bütün kurumlar seferber edilerek etkin bir mücadele yürütülmelidir. Velilerimize çocuklarının aşı durumunu listesinde oldukları aile hekimlerinin kayıtlarından sorgulatarak, okuldaki kişisel sağlık dosyalarını eklenmek üzere okula teslim etmeleri ve çocuklarını okullara öyle başlatmalarını öneriyoruz. Okulun ilk haftasında kızamık aşıları tamamlanmalıdır. Okul yönetimleri aşı günlerinde okulda olmayan öğrencilerin eksik aşılarının tamamlanmasını takip etmeli, sağlamalı. Eskişehir Tabip Odası olarak salgını önlemeye yönelik tüm girişimleri hassasiyetle izlediğimizin bilinmesini isteriz. Sağlık yetkililerini bir an önce etkili önlemler almaya defalarca yaptığımız uyarılarımızı dikkate almaya çağırıyoruz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile