Yenimahalle'de 19 Mayis Coskusu

Yenimahalle'de 19 Mayis Coskusu

19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami Ankara Yenimahalle’de coskuyla kutlandi.

Yenimahalle Belediyesi’nin 15 Mayis’ta start verdigi etkinlikler, 19 Mayis’ta sabahin erken saatlerinde resmi törenlerle basladi, dostluk turnuvalariyla devam etti ve TUBIL Halk Danslari Toplulugu’nun “Atatürk” konulu tiyatral dans gösterisiyle sona erdi.

Atatürk’ün yolundan ayrilmayacagiz

Yenimahalle Belediyesi Hizmet Binasi ve Batikent Karayalçin Kent Meydani’nda Yenimahalle Belediye Baskani Fethi Yasar, siyasi parti temsilcileri, demokratik kitle örgütleri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaslarin katilimiyla Atatürk Anitlarina çelenk birakildi.

“Bu zaferi kazanan milletimiz, mazlum milletlere örnek oluyor”

19 Mayis 1919 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktigi atesin 103 yildir sönmedigini belirterek sözlerine baslayan Yasar, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaslari, yeni bir ulusu gösterdikleri kurtulus mücadelesi ile bu vatani Türk milletine emanet etti. Ruhlari sad olsun. Onlari rahmet ve minnetle aniyoruz. O gün bu zaferi kazanan milletimiz mazlum milletlere örnek oluyor ve bütün dünyada Mustafa Kemal rüzgari esiyordu. 19. Asrin lideri bütün dünyada Mustafa Kemal Atatürk olarak görülüyor. Her zaman Cumhuriyet karsitlari ve Mustafa Kemal Atatürk karsitlari olmustur. Ama inaniyorum ki bizden sonraki nesil tipki bizim gibi Cumhuriyeti yasatacak ve Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan ayrilmayacaktir. Çünkü o yol Sevr’i yirtip Lozan’i kabul ettiren yoldur. O yol çagdas cumhuriyetin, esit yurttasligin yoludur. Biz bu yoldan ayrilmadik hiçbir zaman ayrilmayacagiz” dedi.

Gençlik festivalinde voleybol turnuvasi heyecani

CHP Gençlik Kollari’nin düzenledigi “Büyük Gençlik Yürüyüsü”ne de katilan Baskan Yasar, Anitkabir ziyaretinin ardindan Gençlik Festivali çerçevesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk Spor Kompleksi’nde yapilan Voleybol Turnuvasi’nda sporculari yalniz birakmadi. 6 takimin katildigi turnuvada Baskan Yasar, Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Baskani Murat Kandazoglu ile birlikte sporculari kutlayarak turnuvaya katilan gençlere madalyalarini takti.

Tiyatral dansla tarih dersi

19 Mayis etkinlikleri, Nazim Hikmet Kongre Ve Sanat Merkezi’nde TUBIL Halk Danslari Toplulugu’nun “Atatürk” adli gösteri ile son buldu.

110 kisilik dev bir ekip, 480 farkli kiyafetle, Kurtulus Savasi’ndan Atatürk’ün hayata gözlerini kapadigi 10 Kasim’a kadar yasanilan tarihi süreci tiyatral bir gösteri ile sergiledi.

“Atatürk” adli gösteride, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurtulus ve kurulus sürecinde yasanan önemli tarihi olaylar, Yenimahalle Belediyesi TUBIL Halk Danslari Toplulugu’nun tiyatral dans performanslariyla yorumlandi. Erzurum Kongresi, Sivas Kongresi, Atatürk’ün Ankara’ya gelisi, Kurtulus Savasi, Cumhuriyetin ilani ve ardindan tarimdan sanayiye, egitimden sagliga, kültür sanattan spora kadar yapilan reformlar sahnede canlandirildi. Programin devaminda ise gençlige hitabe ve nutuk canlandirmalari halk danslariyla harmanlanirken, Yenimahalle Belediyesi Kent Orkestrasi Sanatçilarindan Duygu Kutlu tarafindan söylenen agitlar da konuklara duygu dolu anlar yasatti. Takvim yapraklari 10 Kasim 1938’i saatler ise 09.05’i gösterdiginde ise aci bir siren sesi salonda yankilandi. Duygularin sel olup aktigi gecenin kapanisinda Istiklal Marsi hep bir agizdan okundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile