Yerlesik Ruslarin Zafer Günü Coskusu

Yerlesik Ruslarin Zafer Günü Coskusu

Tatillerini geçirmek üzere Antalya’da bulunan ve kentte yerlesik olarak ikamet eden Ruslar, 9 Mayis Zafer Bayrami’ni Belek’te bulunan Dinler Bahçesi’nde kutladi. Kutlamalarda Rus çocuklar gökyüzüne beyaz güvercin birakti.

Yaklasik 6 yil süren 2. Dünya Savasi’nda Sovyetler Birligi’nin Nazi Almanyasi’ni maglup etmesinin 79. yil dönümü, Antalya’da yerlesik olarak ikamet eden ve tatil amaciyla kentte bulunan Rus vatandaslarin katilimi ile kutlandi. Rusya’nin Antalya Baskonsoloslugu tarafindan düzenlenen Zafer Bayrami kutlamalarina Rusya vatandaslari yogun katilim sagladi. Savas sirasinda hayatini kaybeden Rus vatandaslari için dualar edilirken, çocuklar gökyüzüne beyaz güvercinler birakti. Rusya’nin Antalya Baskonsoloslugu tarafindan düzenlenen ve Belek Turizm Bölgesi’nde bulunan Dinler Bahçesi’nde gerçeklestirilen 9 Mayis Zafer Bayrami kutlamalarina Rusya Antalya Baskonsolosu Vetrik Sergey Mikhailovich’in yani sira Antalya Vali Yardimcisi Mustafa Hulusi Arat, Kirgizistan Antalya Baskonsolosu Rustam Koshonov, Kazakistan Antalya Baskonsolosu Kuat Kanafeyev, Belarus Antalya Fahri Konsolosu Laçin Mirza, Antalya Azerbaycan Dostluk ve Kültür Dernegi Baskani Azer Ismayil, ATSO Baskan Yardimcisi Fatih Kabadayi ve çok sayida davetlinin yani sira Antalya’da bulunan Rusya vatandaslari da katildi.



"27 milyon Sovyet vatandasi hayatini kaybetti"

Rusya’nin Antalya Baskonsolosu Vetrik Sergey Mikhailovich ve beraberindekiler ilk olarak Dinler Bahçesinde olusturulan ve Ikinci Dünya Savasi sirasinda hayatini kaybeden Rus askerlerinin gerçek fotograflarinin bulundugu ‘Savasin Yüzleri’ sergisini gezdi. Serginin ardindan konusan Rusya’nin Antalya Baskonsolosu Vetrik Sergey Mikhailovich, 2. Dünya Savasi sirasinda 27 milyon Sovyet vatandasinin hayatini kaybettigini belirterek, "79 yil önce çok uluslu Sovyet halki, tarihin en korkunç ve kanli savasini kazandi. Bu Zafer, halklarimizi esaretten kurtardi, Avrupa’yi özgürlestirdi ve tüm insanliga hayat verdi. Savas sirasinda, Nazi soykiriminin kurbani olan hem askeri personel hem de siviller de dahil olmak üzere 27 milyon Sovyet vatandasi hayatini kaybetti. Bugün, Rusya, Belarus, Kazakistan, Kirgizistan, Özbekistan dahil olmak üzere Bagimsiz Devletler Toplulugu ülkelerinin Antalya’daki tüm konsolosluk baskanlari burada bulunuyorlar. Ülkelerimizde savastan etkilenmeyen tek bir aile yoktur" dedi.



Atatürk’ün sözünü hatirlatti

9 Mayis’in sadece bir bayram olmadiginin altini çizen Mikhailovich, "9 Mayis, her birimiz için en önemli ve dokunakli bayram olmaya devam etmektedir. Fakat bu sadece bir bayram degil. Halihazirda Zafer Bayrami, baris, iyi niyet, hümanizm fikirlerini dogrulayan, tüm dünya halklarini dostane iliskilere çagiran bir semboldür. Bu, Büyük Zafer’in ne pahasina elde edildigini hepimize ebedi bir hatirlatmadir. Ve korkunç trajedinin tekrarlanmasini önlemek için elimizden geleni yapmak bizim görevimizdir" ifadelerini kullandi. Antalya Vali Yardimcisi Mustafa Hulusi Arat’ta Gazi Mustafa Kemal’in ‘Savas zorunlu degilse, cinayettir’ sözünü hatirlatarak, "Bütün ülkelerin zafer günü, zafer bayrami ve benzeri kutlamalari vardir, biz de kutluyoruz. Bütün uluslarin tarihleri kahramanlik hikayeleri ile doludur. Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Savas zorunlu degilse, cinayettir’ sözünü hatirlatmak isterim. Ülkemiz yaklasik 100 yildir savasin disinda kalmayi basarmistir. Bu Atatürk’ün koydugu bir üsluptur" dedi.

Konusmalarin ardindan 9 Mayis Zafer Bayrami kutlamalarina katilanlar canli yayin ile Rusya’da düzenlenen geçit törenini izledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile