Yerli Tohumdan Dogal Nohutlar Hasat Edildi

Yerli Tohumdan Dogal Nohutlar Hasat Edildi

Nilüfer Belediyesi, Karacaoba Mahallesi’nde S.S. Nilüfer Tarimsal Kalkinma Kooperatifi ile birlikte 25 dönüm arazi üzerinde bu yil ilk defa ekimini yaptigi nohutlarin hasadina basladi.

Ilaç ve gübre kullanilmadan üretilen nohutlarin rekoltesi beklentileri karsiladi. Herkes için esit, ulasilabilir ve saglikli gida anlayisi ile tarim alanindaki faaliyetlerini sürdüren Nilüfer Belediyesi, Konakli Mahallesi’nde mülkiyeti belediyeye ait araziler üzerinde tarimsal üretime devam ediyor. S.S. Nilüfer Tarimsal Kalkinma Kooperatifi (NILKOOP) ile birlikte ürettigi ekolojik ve dogal ürünleri Cumhuriyet Meydani’ndaki Nilüfer Bostan satis noktasi araciligiyla Nilüferlilerle bulusturan Nilüfer Belediyesi, Karacaoba, Konakli, Badirga ve Büyükbalikli mahallelerinde bulunan yaklasik 300 dönümlük arazinin 25 dönümünde bu yil ilk defa nohut üretimi gerçeklestirdi. Bölgenin toprak yapisi ve susuz tarima uygunlugu nedeniyle bu yil deneme amaciyla gerçeklestirilen nohut üretiminde hasat döneminin olumlu sonuçlandigi belirtildi. Ilaç ve gübre kullanilmadan yetistirilen yerli “askan” cinsi nohutlardan ekolojik tarim sartlarina uygun olarak dönüm basina 100-150 kilo ürün elde edildi. Harman makinesi kullanilarak hasat edilen ve taneleri ayiklanan nohutlar önümüzdeki aydan itibaren Nilüfer Bostan raflarinda yerini alacak. Ayrica önümüzdeki haftalarda 70 dönüm alanda üretilen ayçiçegi ile 10 dönüm alanda yetistirilen misirlarin da hasadi gerçeklestirilecek.

Üretim modeli ile çiftçiye örnek olan ve bölgedeki üretim çesitliliginin artmasini saglayan Nilüfer Belediyesi, ayrica NILKOOP vasitasiyla, bölgede tarim ilaci kullanmadan dogal üretim modelini benimseyen çiftçilerin de ürünlerini satin aliyor. Bu ürünler kent bostani satis noktasinin yani sira ekolojik ürün satisi gerçeklestiren Türkiye’nin farkli pek çok belediye ve kooperatifinin satis noktalarinda alici buluyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile