Yilanlara Fisildayan Adam, Bakmaya Bile Korkanlar Varken Cesaretiyle Sinirlari Zorladi

Yilanlara Fisildayan Adam, Bakmaya Bile Korkanlar Varken Cesaretiyle Sinirlari Zorladi

Hatay’da ’Yilanci Kemal’ olarak bilinen ve yasam alanlarina giren yilanlari yakalayan Kemal Baser, çiplak elle yakaladigi yilani tanitti. Yilani dogaya biraktigi esnada Baser’in, "Insanlardan uzak dur, aç kaldin fare yemek için eve gittin ama öldürürler seni" nasihati vermesiyle de gülümsetti.

Yaz aylarinin gelmesi ve havalarin asiri isinmasindan dolayi yer alti canlilari, gün yüzüne çikmaya basladi.

Bu canlilardan özellikle yilanlar; dogada, yollarda, bahçelerde ve evlerde görülmeye baslandi. Hatay’in Payas ilçesinde yasayan ve hasere ilaçlama isi yapan Kemal Baser, insanlarin yasam alanina giren yilanlari yakalamasiyla taniniyor. Bölgede ’Yilanci Kemal’ olarak bilinen Baser’in yakaladigi bir kirmizi yilan hakkinda bilgi verdigi anlar ve dogaya saldigi anlar kameraya yansidi. Yilanlara fisildayan Kemal’in kirmizi yilani dogaya biraktigi esnada, "Sevgili kirmizi yilan insanlardan uzak dur. Aç kaldin, fare yemek için eve gittin ama öldürürler seni" demesi tebessüm ettirdi. Dogaya birakilan kirmizi yilan ise bir süre sonra gözden kayboldu. Elindeki yilanla röportaj veren Yilanci Kemal, yaptigiyla cesaret sinirlarini zorladi.

"Farenin oldugu yere de yilan gelir öyle söyleyeyim"

Kemal Baser, elleriyle yakaladigi yilan hakkinda bilgi vererek, "Simdi eve girmis, mutfakta yakalandi zaten bir yilan eve geliyorsa evin çevresinde geziyorsa o bölgede beslenecegi bir canli vardir. Özellikle fareler için gelir farenin kokusunu alir, onu avlamaya gider, yilan gezen yere fare gelmez. Farenin oldugu yere de yilan gelir öyle söyleyeyim. Bu da yakalamis zaten bunu yakalandiginda karnina baktim, yeni beslenmis dedim en az da bir tane yemistir dedim ve yilani yakalayip çuvala koydum. Dogaya birakmak için getirirken hayvan strese girmis fareleri çikartmis. Iki tane fare çikartmis düsündügüm gibi iki tane yemis. Simdi bu zehirsiz bir yilan türü kirbaçgiller familyasindan yine karayilan, bozyürük ve hazer yilani o aileden. Kirmizi yilan dedigim bir türden. Agresif bir türdür saldirma egilimi gösterir o da kendini korumak için yapiyor bunu zehir disleri olmadigindan. Simdi bunu da yakaladik kurtardik dogaya salacagiz birazdan. Yilanlar dogamiz ve ekosistem için önemli canlilardir yilan türlerinin taninmasini istiyorum. Yakaladigim yilanlari tanitmaya yönelik görsellerini paylasiyorum her yilan zehirli degildir. Bunlarin dogada gerçekten çok önemli görevleri var. Bunlar biz görmeden dogada birçok noktada kemirgenleri yiyor. Bir dengeyi sagliyor bunu bilmemiz lazim" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile