Yilda Bir Kez Yapilan Yogun Mesai Esnafin Yüzünü Güldürüyor

Yilda Bir Kez Yapilan Yogun Mesai Esnafin Yüzünü Güldürüyor

Kurban Bayrami’na sayili günler kala Sivas’ta biçak ustalari talepleri karsilayabilmek için yogun bayram mesaisine basladi.

Islam âleminin önemli iki dini bayramindan biri olan Kurban Bayramina sayili günler kaldi. Sivas’in biçak ustalari, Kurban Bayrami yaklasirken her yil oldugu gibi yogun talepleri karsilayabilmek için mesai saatlerini uzatti. Sivas’ta 45 yildir biçakçilik yapan Adnan Göçer, Kurban Bayrami için hazirliklarin ve yogunlugun basladigini belirterek, ‘Son güne kalinca hem yogunluk oluyor hem is aceleye geliyor. Bizler acele is yapip gözden bir sey kaçirmak istemiyoruz. Fakat erken biletilen biçaklar günlük kullanilmayip kurbana saklanmali” dedi.



“Kesim biçagi keskin olmali ki kurban kesilirken hayvan eziyet çekmesin”

"Biçaklarini biletmek isteyenlerin bayramdan önce getirmelerini tavsiye ederim çünkü bayram öncesi çok yogunluk oluyor" diyen biçak ustasi Göçer, “Müsteri son gün gelince bizlerde de bileme sorunu yasaniyor. Müsteri acele ettiriyor ama bizler de acele is yapmak istemiyoruz. Kurban kesimi için ‘yüzme, kesme ve dograma’ olarak üç tane biçak öneriyoruz. Yüzme biçagi ile kurbanin derisi yüzülür, dograma biçagi ile etler dogranir kesme biçagiyla da kurban kesilir. Kesim biçagi keskin olmali ki kurban kesilirken hayvan eziyet çekmesin. Her seye zam geldi. Bu sene biçak bileme fiyatlari 20 - 25 lira arasinda degisiyor. Vatandaslar senede bir kez kurban biçagi biletiyor. Bu da biz esnaflarin yüzünü güldürüyor. Biçak fiyatlarimiz 200 liradan basliyor ve kalitesine göre fiyatlari degisiyor. Bilenen biçaklarin bulasik makinesine atilmamasini öneriyoruz” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile