Yildirim'da Atik Gidalar Mamaya Dönüsüyor

Yildirim'da Atik Gidalar Mamaya Dönüsüyor

Yildirim Belediyesi tarafindan haftalik toplanan 2 ton atik yemek, Mama Üretim Tesisi’nde kedi köpek mamasina dönüstürülerek, basta Yildirim Hayvan Barinagi olmak üzere ilçedeki odak noktalarina ve sokak hayvanlarina ulastiriliyor.

Yildirim Belediyesi Sifir Atik ve Iklim Degisikligi Müdürlügü’nde kurulan Mama Üretim Tesisi ile haftalik toplanan 2 ton yemek atigi kedi ve köpeklerin yiyecegi hazir mamaya dönüsüyor. Fabrika, kamu hastanesi ve lokantalardan toplanilan gida atiklari içerisine eklenen vitamin ve mineralli besinler islenip paketleniyor. Haftada 1 ton mamanin üretildigi tesisten çikan ürünler Veteriner Isleri Müdürlügü’nün çalismalariyla basta Yildirim Hayvan Barinagi olmak üzere, odak noktalarina ve hayvansever vatandaslara ulastiriliyor. Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, Bursa’ya kazandirdiklari ‘Mama Üretim Tesisi’ ile kent genelinde hem gida israfini önlediklerini hem de sokak hayvanlarina gida temini ederek önemli ölçüde tasarruf sagladiklarini söyledi.



Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, toplanan atik yemeklerin gerekli islemlerden geçirilerek steril bir ortamda mamaya dönüstürüldügünü ifade etti.

Tesiste elde edilen mamalarin yüksek oranda vitamin ve mineral içerdigini söyleyen Yilmaz, " Ekiplerimiz kamu kurum ve kuruluslardan, otellerden ve lokantalardan yemek ve ekmek artiklarini topluyor. Toplanilan ekmekler kirma makinasinda küçültülüyor ve yemeklerle birlikte mama makinasinda belirli isilarda isleniyor. Islenen atiklar son olarak pelet makinasina getiriliyor ve burada hayvan dostlarinin yiyebilecegi sekilde boyutlandiriliyor. Paketlemesi yapilan mama sokak hayvanlarina dagitiliyor. Mama Üretim Tesisi ile haftada 1 ton mama üretiyoruz. Böylece yilda yaklasik 3 milyon TL tasarruf etmis oluyoruz. Gerçeklestirdigimiz bu uygulama ile hem israfi önlüyoruz hem de sokak hayvanlarimiza destek oluyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile