Yillarin Saat Tamircisi 50 Yillik Bisiklet Rutinini Senelerdir Bozmadi

Yillarin Saat Tamircisi 50 Yillik Bisiklet Rutinini Senelerdir Bozmadi

Hatay’in Reyhanli ilçesinde saat tamirciligi yaparak 50 yildir geçimini saglayan ve meslegi sayesinde 3 evladini okutan Selahattin Solhan, ilk ise basladigi günden beri ise bisikletiyle gidip geliyor.

Geçmiste Türkiye’deki popüler mesleklerden olan saat tamirciligi günümüzde Hatay’in Reyhanli ilçesinde yasayan 68 yasindaki Selahattin Solhan devam ettiriyor. Çirak olarak basladigi mesleginde 50 yili geride birakan Solhan, meslegin son temsilcilerinden. Zamanin yanlisliginin altin dokunuslarla önüne geçen Solhan, evinden isyerine de 50 yildir bisikletle gidip geliyor. Saat tamirciligi mesleginin kaybolmaya basladigini söyleyen Solhan, bu meslegin devam etmesi ve yeni ustalarin yetismesini istiyor. Saat tamirciligi meslegiyle 3 kiz evladini okutan Solhan, emekli olmama ragmen saat tamirciligi isini severek yaptigini belirtti.



“Emekli oldum ama saat tamirciligi isinde çalisiyorum, çünkü meslegimi çok seviyorum”

50 yildir saat tamirciligi yaptigi isine bisikletle giden 68 yasindaki Selahattin Solhan, “Burada saat tamirciligi meslegini icra etmekteyim. 50 yildan beri saat tamirciligi yapiyorum. Meslegimi çok sevdigim için severek yapiyorum. Burada insanlara faydali olmaya çalisiyorum. Saat tamirciligi meslegi yavas yavas kaybolmaya basladi.

Bu meslegin devam etmesi ve yeni ustalar yetismesini istiyorum. Burada saat tamirciligi yaparak 3 kiz evladimi okuttum. Ben is yerime sürekli bisiklete gidip geliyorum. 50 yildan beri ise bisikletle gelirim. Bu sekilde hayata devam ediyorum. Emekli oldum ama saat tamirciligi isinde çalisiyorum. Bu meslegimi çok seviyorum” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile