Yok Böyle Yaprak Açiklamasi Sofralara Lezzet Verirken Ilçe Ekonomisine Katki Sagliyor

Yok Böyle Yaprak Açiklamasi Sofralara Lezzet Verirken Ilçe Ekonomisine Katki Sagliyor

Tokat’in Erbaa ilçesinde üretimi yapilan "Erbaa narince bag yapragi" ilçe ekonomisine yilda 2 milyar TL’lik katki sagliyor.

Ilçede 21 bin dekar alanda üretilen cografi tescilli Erbaa narince bag yapragi mutfaklarda yogun ilgi görüyor. Kendine has aromasi, ince ve narin yapisiyla dikkat çeken Erbaa yapragi Türk mutfaginda önemli bir yer tutan zeytinyagli sarma, baklali dolma gibi ürünlerin ana malzemesini olusturuyor. Yurt içi ve Avrupa basta olmak üzere birçok ülkeye gönderilen üzüm yapraginda bu yil 15 bin ton rekolte bekleniyor. 15 bin ton rekolte gerçeklesirse asma yapragi ilçe ekonomisine 2 milyar liralik girdi saglayacak.

"Dünyanin her yerine gönderiyoruz"

Bag yapraginin ilçe ekonomisine büyük katki sagladigini ifade eden Erbaa Belediye Baskani Ertugrul Karagöl, "Bu sene ilk basta havalar kapali ve yagmurlu geçti ama artik havalarin da isinmasiyla beraber üretimin daha iyi seviyeye geldigini görüyoruz. Yaklasik 13-15 bin ton üretim bekleniyor. Bu da asagi yukari satilan rakamlara baktigimizda sehrimize 2 milyar liralik bir gelir olacagini düsünüyoruz. Bu da önemli bir miktar, önemli bir seviye. O açidan mutluyuz. Bizim 2017 yilindan bu yana tescilli olan yapragimizi dünyanin her yerine gönderiyoruz. Insallah bu sezonda da çiftçilerimizin yüzü gülecek. Dünyanin her yerinde, ülkemizin her yerinde Erbaa yapragi tercih edilecek" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile