Yozgat'ta Üç Bacakli Kuzu Hayrete Düsürdü

Yozgat'ta Üç Bacakli Kuzu Hayrete Düsürdü

Yozgat’ta üç bacakli bir kuzu dünyaya geldi. Ilk kez böyle bir olayla karsilastigini söyleyen besici Muharrem Yalçin, bu durumu Tarim ve Orman Il Müdürlügünce hayvanlara uygulanan asilara bagladi.

Yozgat’in Mehmet Efendi Hulusi Mahallesi’nde besicilikle ugrasan 57 yasindaki Muharrem Yalçin’in ahirindaki bir koyun, bugün sabah saat 08.00 sularinda sol ön bacagi olmayan üç ayakli bir kuzu dünyaya getirdi. Uzun zamandir hayvan yetistiriciligi ile ugrastigini belirten Yalçin, ilk defa böyle bir durumla karsilastiklarini ve son yillarda gerçeklesen üç ayakli, sakat ve ölü hayvan dogumlarinin kendilerini tedirgin ettigini söyledi.

Kuzunun ayagi disinda gelisiminin normal oldugunu ifade eden Yalçin, bu durumun Tarim ve Orman Il Müdürlügünce hayvanlara uygulanan asi politikasindan kaynaklandigini iddia etti.

50 yildir hayvancilikla ugrastigini ve böyle bir olayin ilk kez baslarina geldigini söyleyen Yalçin, “Bugün sabah koyunum üç bacakli kuzuladi. Bu durum bilinmedik asilardan dolayi oluyor. Asilari getiriyorlar milletin hayvanina vuruyorlar, sonra da hayvanlar sakat doguyor. Bizim Yozgat deneme tahtasi gibi, bilinmedik asilari getiriyorlar, vuruyorlar gidiyorlar. Sonra da kiminin buzagisi ölüyor, kiminin de kuzusu böyle sakat oluyor. Çünkü Tarim Il Müdürlügü de yaptirdigi asiyi bilmiyor. Bu durum asidan kaynaklaniyor. Bu kuzu büyümez, böylece kalir elimizde, telef olur. Ayaga kalkip süt bile içemiyor hayvan. Ileride ölür bu kuzu. Yazik bizlere, magdur oluyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile