Yüksek Hizli Tren Uçagi Solladi

Yüksek Hizli Tren Uçagi Solladi

Saadet Partisi Genel Baskani Temel Karamollaoglu’nun “Hizli tren hizmet degil, göçü hizlandirir” dedigi Sivas-Ankara Yüksek Hizli Tren hatti Karamollaoglu’nu yaniltti; seyahatlerinde Yüksek Hizli Treni tercih ederlerin sayisi uçagi tercih edenlerin iki katina çikti.

Ankara-Sivas arasinda 26 Nisan 2023 yilinda açilisi yapilan Yüksek Hizli Tren hattinda beklenilenin üzerinde yolcu yogunlugu yasaniyor. Açilis töreninden önce depremzedelerin tasinmasinda kullanilarak hizmete alinan hat ile Sivas-Ankara arasinda seyahat süresi konvansiyonel trenle 12, otomobille 5 saat sürerken, Yüksek Hizli Trenle 2,5 saate düsmüs oldu. Ilk ayarda karsilikli 4 sefer düzenlenirken, geçtigimiz aylarda sefer sayisi karsilikli 8 sefere çikartildi. Sefer sayisini iki katina çikartilmis olmasina ragmen yolcular halen bilet bulamamaktan yana sikintili.

Uçagi solladi

Seyahatlerinde Yüksek Hizli Treni tercih edenlerin sayisi her geçen gün artarken, Temmuz ve Agustos aylarinda Yüksek Hizli Treni tercih edenlerin sayisi uçagi tercih edenlerin iki katina çikti. Sivas’ta Temmuz ayinda 45 bin 150 yolcu uçakla seyahat ederken, 77 bin 703 yolcu Yüksek Hizli Treni tercih etti. Agustos ayinda ise 42 bin 150 yolcu uçakla seyahat ederken 84 bin 183 yolcunun tercihi Yüksek Hizli Tren oldu.

Karamollaoglu yanildi

Saadet Partisi Genel Baskani Temel Karamollaoglu, 13 Mayis 2018 tarihinde Sivas’ta düzenledigi mitingde ki konusmasinda, hizli trenin hizmet olmadigini, hizli tren ile Sivas’tan göçün hizlanacagini belirterek, “Biz Sivas’a o kadar sahip çiktik ki simdi hizli treni getiriyoruz diyorlar. Ya mübarek hizli trenin Sivas’a getirecegi bir fayda demeyelim de kolaylik diyelim. Nedir o? Göçü hizlandiracak. Adam otobüsle gidip sikinti çekecegine trene binip Istanbul’a biraz daha hizli gidecek. Bu hizmet degil” ifadelerini kullanmisti.

Daha ekonomik ve daha konforlu

Uçaga kiyasla Yüksek Hizli Treni tercih eden yolcular, trenin uçaga oranla daha ekonomik ve konforlu oldugunu belirtti.

Kaan Selçuk Çetindas isimli yolcu, “Ekonomik olmasi tek tercih sebebim. Uçak ile hizli trenin konforu esit seviyede diyebilirim” dedi.

Esra Gök isimli yolcu ise, “Hizli tren ile geldim. Yolculugumuz güzeldi. Ankara üzerinden geldik. Normalde Antalyaliyim. Antalya’dan Ankara’ya gelmistik, Ankara’dan arkadasim ile bulustuk ve hizli tren ile Sivas’a geldik. Tren yolculugu güzeldi hizliydi. Daha önce uçaga da bindim hizli tren daha ekonomik” dedi.

Nildem Duman da, “Yolculugum iyi geçti. Memleketime geldim, mutluyum. Tren konforu iyiydi hizliydi. Bizi üzmedi. Otobüsle Mugla’dan Ankara’ya geldim. Ankara’dan da hizli trenle Sivas’a geldim. Hem daha kisa sürdü hem de ekonomik olarak daha iyiydi. Ayriyeten havalimanina gitmekte bir süre ve ekonomi istiyor” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile