Yurt Disindan Edirne'ye Gelen Müslüman Ögrencilerin Bayram Heyecani

Yurt Disindan Edirne'ye Gelen Müslüman Ögrencilerin Bayram Heyecani

Edirne’ye dört bir tarafindan Türkiye’de okumak için gelen uluslararasi ögrenciler, bütün kültürel farkliliklarina ragmen yeni giysiler, bayram ziyaretleri, tatli ikramlari gibi geleneklerle Kurban Bayrami heyecanini hep birlikte yasadilar.

Trakya Üniversitesine okuma için gelen ögrenciler Edirne’de bulunan Eski Camii’de kilinan bayram namazi sonrasi bayramlasti. Kiz ve erkek ögrenciler ülkelerinden uzakta farkli kültürdeki diger Müslüman ögrenciler ile beraber namaz kildilar ve bayramlasma için camii avlusunda bir araya geldiler.

Suriye’den 2013 yilinda okumak için gelen Trakya Üniversitesi Dis Hekimligi Fakültesi ögrencisi Salih Hasel, "Burada bayramlasma için bir araya gelmek bizim için sok güzel oldu. Arkadaslar ile bir araya gelerek bayramlastik. 400 yillik bir geçmis oldugu için kültür ve inançlar ayni. Burada olmaktan mutluyum" dedi.

Ilk defa ülkesinden uzakta bayram geçiren Cezayirli ögrenci Münir Mustafa, "Arkadaslarimla bugün burada bayram namazi kildik ve bayramlastik. Ilk defa ailem ve ülkemden uzakta burada bayrami geçiriyorum" diye konustu.

Misir’dan gelen Said Moad ise, "Herkesin bayramini en içten kutluyorum. Burada çok mutluyum, tüm Islam aleminin bayrami mübarek olsun" dedi.

Fas’tan gelen Zeynep Aliba, "Burada bayramlasma için geldik. Tüm arkadaslarima bayram mübarek olsun insallah" ifadelerini kullandi.

Arnavutluk’tan gelen Hatice Tule ise, "Filistin’de yasan insanlik dramina dikkat çekmek için bugün atkimiz ile geldik ve bayram namazini kildik. Herkesin bayramini kutluyorum" dedi.

Bir araya gelerek bayramlasan ögrenciler, çikista ayrica Edirne Valisi Yunus Sezer ile de bayramlasti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile