Yüzme Senliginde Kulaç Attilar

Yüzme Senliginde Kulaç Attilar

Tepebasi Belediyesi tarafindan düzenlenen yüzme senliginde yaklasik 50 yüzücü farkli branslarda düzenlenen müsabakalarda kulaç atti.

Tepebasi Belediyesi kent sakinlerini saglikli aktiviteler ve sporla bulusturdugu etkinliklere devam ediyor. Mustafa Kemal Atatürk Spor Tesisi Su Sporlari Merkezi’nde düzenlenen yüzme senligi de keyifli rekabetlerin yasandigi yarismalar ile gerçeklestirildi.

25-60 yas arasi yaklasik 50 vatandasin katildigi yarismalarda kazanan dostluk ve spor oldu. Farkli mesafeler ile birlikte 20’den fazla kategoride düzenlenen yarismalarda yüzücüler, Yüzme Federasyonu Il Temsilcisi Saadet Kayali ve hakemlerinin gözetiminde kulaç atti. Dereceye giren sporculara kültürel aktivitelere bilet gibi ödüllerin yani sira madalya takdim edildi.

“Su sporunun merkezi”

Basarili sporcularin yani sira tüm katilimcilari tebrik eden Tepebasi Belediye Baskani Dt. Ahmet Ataç sporun önemine ve Tepebasi’na yapilan spor yatirimlarina dikkat çekti. Baskan Ataç, “Bu güzel etkinligi düzenledigimiz tesisimizi, 2015 yilinda hizmete açtik. Mustafa Kemal Atatürk Spor Kompleksi Su Sporlari Merkezi, yesil bina özelligine sahip bir tesis. Merkez, çevre dostu enerji tasarrufu alaninda yesil bina uygulamalarini uluslararasi alanda sertifikalandiran LEED Sertifikasini Altin Puan kriteri ile alan Türkiye’nin ilk kamu binasi olma özelligini de tasiyor. Su Sporlari Merkezi içerisinde bir adet 25 metre uzunlugunda alti kulvarli yari olimpik kapali yüzme havuzu, bir adet 250 metrekare ve bir adet 25 metrekare rehabilite ve eglence havuzunun yani sira 110 metrekare bir açik havuz bulunuyor. Akilli bir bina olarak tasarlanan merkez, solar isitma devresi ve çatisindaki günes enerji santrali sayesinde elektrik ihtiyacinin bir kismini da kendisi üretiyor. Yagmur sularini depolayarak bunun bahçe sulamasinda kullanilmasini da saglayan Su Sporlari Merkezi’nde, binada bulunan 11 adet isik tüpü araciligiyla çatinin 1- 6 metre asagisina günes isinlari tasinarak ortamin dogal aydinlatilmasi yapiliyor. Yilda ortalama 25 bin vatandasimizin yararlandigi bu güzel merkez, kentimizin yüzme sporu adina adeta merkezi konumunda” dedi.



7’den 70’e herkes yararlaniyor

Baskan Ataç tesiste verilen hizmetlere de deginirken, “Yesil Bina özellige sahip tesisimiz, açildigi 2015’ten bu yana Eskisehirlilere hizmet ediyor. 5 bin 440 metrekarelik bir alanda insa edilen Su Sporlari Merkezi, yillik 30 bin kisi olan kapasitesi ile kente hizmet veriyor. Su Sporlari Merkezi’nde, uzman egitmenler esliginde 3-4 yas grubundan itibaren engelli bireyler de dahil olmak üzere her yasa uygun egitim programlari düzenleniyor, 7’den 70’e herkes yararlaniyor. Tesisimizdeki kurslara olan ilgi çok yogun. Çocuklarimiz yüzme, tekvando, masa tenisi gibi kurslardan faydalanirken, yetiskinlerimiz de yüzme ve yoga gibi etkinliklerinden yararlaniyor. Örnek binamizda engelli vatandaslarimizi da unutmadik. Özel asansör sistemi ile engelli bireylerimiz, kolaylikla havuza girebiliyor. Yüzme sporu ile vakit geçiren engellilerimiz, fiziksel olarak da olumlu yönde mesafe kat edebiliyor, olumlu dönüsler aliyoruz. Sporun hayatimizdan eksik olmamasi, çocuklarimiz ve yetiskinlerimiz daha çok spor yapabilsin istiyoruz. Dünya vizyonunu yakalayan temiz enerji çalismalarimiza da yer verdigimiz Su Sporlari Merkezimiz, yüzme sporlarini pandemi döneminin sona ermesi ile yeniden çocuklarimiz ve vatandaslarimiz ile bulusturmaya devam edecek. Diliyorum ki Eskisehir’de insa ettigimiz ve bugün gurur kaynagi olan Su Sporlari Merkezi’miz, Türkiye’ye örnek olur. Bu güzel etkinlige katilarak sporu ve saglikli bir hayati tercih eden tüm yarismacilarimizi kutluyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile