Zeugma Mozaik Müzesi Depremden Sonra Ilk Kez Kapilarini Açti

Zeugma Mozaik Müzesi Depremden Sonra Ilk Kez Kapilarini Açti

Kahramanmaras merkezli iki büyük depremden sonra ziyarete kapatilan Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi, yaklasik iki buçuk aylik aranin ardindan yeniden kapilarini açarak ziyaretçi kabulüne basladi.

Dünyanin en büyük mozaik müzelerinden olan ve kentin simgesi “Çingene Kizi” mozaigi basta olmak üzere önemli eserlerin yer aldigi Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi, Kahramanmaras Pazarcik merkezli 7.7 ve Elbistan merkezli 7.6’lik iki büyük depremin ardindan ziyarete kapatilmisti. Iki büyük depremi hasarsiz atlatan ve tedbir maksatli ziyarete kapatilan Zeugma Mozaik Müzesi, yaklasik iki buçuk aylik aranin ardindan tekrar kapilarini ziyaretçilere açti. Sabah erken saatlerde müzeye gelen ziyaretçiler, müzeyi gezmeye basladi.



"Zeugma Mozaik Müzesi, bu kadar büyük depremleri hasarsiz atlatan nadir müzelerden"

Müzenin 2,5 aylik aranin ardindan tekrar açildigini ve asrin felaketini hasarsiz atlattigini söyleyen Zeugma Mozaik Müzesi Müdürü Özgür Çomak, “Bölgemizde yüz yilin afetini, çok büyük 3 depremi yasadik. Bu kadar büyük depremleri hasarsiz atlatan nadir müzelerden biri Zeugma Mozaik Müzesi. Almis oldugumuz teknik raporlar çerçevesinde müzemizin hasarsiz oldugu belgelendi" dedi.



"Iki buçuk aylik aradan sonra hasret bitiyor diyerek müzemizi açtik"

Müzenin depremin ardindan tedbir maksatli ziyarete kapatildigini ve bugün itibariyle de ziyaretçi kabulüne basladigini belirten, "Bugün bakanligimizin onayi ile müzemizi tekrar ziyarete açtik. Sabah saatlerinden itibaren ziyaretçilerimiz de gelmeye basladi.

Iki buçuk aylik aradan sonra biz de hasret bitiyor diyerek müzemizi hazir hale getirdik. Gerekli tedbirlerimizi de aldik. Bütün ziyaretçilerimiz gönül rahatligiyla Zeugma Mozaik Müzesi’ne gelebilir ve gezebilir” seklinde konustu.



"Deprem turizm sektörüne ve ziyaretçi sayilarimiza darbe vurdu"

Yasanan afetin turizm sektörüne ve müze ziyaretçi sayilarina da ciddi olumsuz etkileri oldugunu ifade eden Çomak, “Yasadigimiz afet turizm sektörünü de ciddi oranda etkiledi. Müzemiz özelinde ziyaretçi rakamlarinin iyi gittigi bir dönemde bu afeti yasadik. Biz, 2022 yili Ocak ayi istatistiklerinde 11 bin ziyaretçi agirlamistik. 2023 yili 1 Ocak-31 Ocak tarihleri arasinda ise 27 bin ziyaretçi agirlamistik. Bu da müzemizdeki ziyaretçi sayisinin en az iki katina çikacagini gösteriyordu. Sonrasinda 6 Subat depremleri yasandi” ifadelerini kullandi.

Yikici depremler sonrasi yapilan incelemelerde herhangi bir hasara ugramadigi belirlenen Zeugma Mozaik Müzesi’nin 08.30-19.00 saatleri arasinda ziyaret edilebilecegi ögrenildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile