Zeynal Abidin Kaplan'dan 19 Mayis Kutlama Mesaji

Zeynal Abidin Kaplan'dan 19 Mayis Kutlama Mesaji

Güneydogu Anadolu Hali Ihracatçilari Birligi Baskani Zeynal Abidin Kaplan, bir mesaj yayimlayarak 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami’ni kutladi.

19 Mayis 1919’un, milletimin esarete, teslimiyete ve mandaya "Hayir" diyerek bagimsizlik mücadelesini baslattigi tarih oldugunu belirten Güneydogu Anadolu Hali Ihracatçilari Birligi Baskani Zeynal Abidin Kaplan, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliginde millet olarak yaktigimiz bagimsizlik mesalesinin yil dönümünü büyük bir cosku ile kutlamanin gururunu ve mutlulugunu yasiyoruz" dedi.

Baskan Kaplan, mesajinda, "Tarihin her döneminde hür ve bagimsiz yasamis olan milletimiz, vatanina, istiklaline, milli ve manevi degerlerine uzanan tehditlere karsi cani pahasina da olsa hiçbir zaman boyun egmemistir. Birinci Dünya Savasi sonrasi isgal edilen vatan topraklarinin düsmandan temizlenmesi için 19 Mayis 1919’da Samsun’da yakilan mesale dalga dalga tüm Anadolu’yu aydinlatmis ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliginde yedi düvele karsi büyük bir zafer kazanilmistir. Istiklal mücadelemizin en önemli kilometre taslarindan birisi olan 19 Mayis’in, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami olarak ilan edilmesi, gelecegimizin teminati ve umudumuz olan gençlere verilen önemin göstergesidir. Genç nesillerin bu bilinçle hareket ederek, Cumhuriyetimizi daha ileri noktalara tasiyacagina olan inancimiz tamdir. Bu duygu ve düsüncelerle, Kurtulus Savasimizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaslari basta olmak üzere vatan için sehit düsen tüm kahramanlarimizi rahmet, minnet ve saygiyla yâd ediyor, milletimizin 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramini kutluyorum” ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile