"Zeytin Üreticisi 21 Milyon Tl Kaynağı Kullanamadı"

Bursa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Doğan, çiftçileri bilgilendirmeyi çok önemsediklerini kaydederek, "Evrak kayıtın dışında iş yapmadan yerinde oturan bir oda olmayacağız.

Bursa Ziraat Odası Tarım İl Müdürlüğü‘nün Valilik ve İl Genel Meclisiyle birlikte kamu kurumları arasındaki hizmet odaklarından birisi olduğunu kaydeden Ahmet Doğan, "Ziraat alanında çiftçilerimizin güncel olarak yaşadığı çoğu sıkıntının anlık müdahalelerle kronikleşmeden çözüme kavuşturulacaktır. Bursa Ziraat Odası olarak bu konuda proaktif bir çalışma metodu sergileyeceğiz. En önemli görevlerimizin başında, çiftçilerimizin devletimizin hayata geçirdiği destekleme ve yardımlardan haberdar edilmesi

geliyor. Geçmiş dönemde ziraat odası tarafından yapılması gereken bilgilendirmelerin eksikliği yüzünden zeytin hasadında yaşanan yüzde 70‘e varan rekolte düşüklüğüne karşı Bursa‘ya ayrılan 30 milyon TL‘lik kaynağın sadece 9 milyon TL‘si çiftçilerimiz tarafından kullanılabildi. Ayrılan kaynağın geri kalanının kullanılamamasının en önemli sebebi, çiftçilerimizin bilgilendirilmemesidir. Çiftçimizin en önemli bilgi kaynağı olacağız. Ben ve yönetim kurulu üyelerimiz yerinde oturan ziraat odasının çiftçiye daha

fazla zarar vermesini istemediğimiz için göreve talip olduk. Şimdi de eleştirdiklerimizin durumuna düşmemek için var gücümüzle çalışacağız" diye konuştu.

Bursa İl Tarım Müdürü Kasım Piral ise, "Bursa Ziraat Odası ile de samimiyet, hoşgörü ve eş güdümle çalışarak Bursa çiftçilerine hizmet edeceğiz" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile