ZIDEK, 5 Programi Akreditasyon Için Degerlendirdi

ZIDEK, 5 Programi Akreditasyon Için Degerlendirdi

Her geçen gün yeni fakülte ve programlari akredite olan Atatürk Üniversitesinde Ziraat Fakültesinden 5 programin akredite edilmesi için denetleme süreçleri sürüyor.

Çagdas ve kaliteli egitimde mükemmeliyeti yakalama hedefi dogrultusunda çalismalarini sürdüren Atatürk Üniversitesi, Yeni Nesil Üniversite Tasarim ve Dönüsüm Projesi kapsaminda yürüttügü basarili çalismalarla bagimsiz kurum ve kuruluslardan onay almaya devam ediyor.

Ziraat Fakülteleri Egitim Programlari Degerlendirme ve Akreditasyon Dernegi (ZIDEK) tarafindan Ziraat Fakültesinin Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma, Tarla Bitkileri, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü ile Zootekni Bölümlerinin akredite islemleri için 22-24 Mayis tarihlerinde Atatürk Üniversitesinde bulunan ZIDEK yetkililerinin, saha ziyaretleri kapsamindaki denetleme ve incelemeleri sona erdi.

Ayni zamanda ZIDEK’in de “European Network For Accreditation Of Engineering Education” tarafindan (The EUR-ACE label is a certificate) Uluslararasi EUR-ACE etiketi verilmesi amaciyla izlendigi ziyarette, Ziraat Fakültesinin akredite olan bölümleri uluslararasi arenada EUR-ACE etiketi ile taninir hale gelecek.

Ziyaretlerin ardindan heyet, fakülte yöneticileri ve akademisyenlerle birlikte akreditasyon sürecini degerlendirmek üzere Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli ile bir araya geldi.

Rektörlük Senato Salonunda gerçeklestirilen toplantida degerlendirme takiminin sonuç bildirgesini okumasi ve dekan ile bölüm baskanlarina sunmalarinin ardindan konuyla ilgili degerlendirmede bulunan Rektör Çomakli, toplumsal katki sürekliliginin saglanmasinda akreditasyon uygulamalarinin etkili oldugunu ifade ederek, fakülte ile bölümlerin akredite edilme islemlerinin üniversiteye ayrica deger kattigini söyledi.



“Ögrenciler, Tercih Yaparken ve Kariyer Planlari Olustururken Akredite Edilmis Bölümlere Öncelik Veriyor”

Akredite edilmesi halinde mevcut 5 bölümle birlikte Ziraat Fakültesinin 10 bölümünden 7 tanesinin akredite olacagini aktaran Rektör Çomakli, akredite bir bölümün, ögrencilere daha güvenilir bir egitim sundugunu ve mezunlarinin is bulma sansinin arttigini vurgulayarak: “Isverenler, akredite bir bölümden mezun olan adaylari tercih ederken daha güvende hissediyorlar. Ayrica, akredite bölümler ögrenciler ve aileleri için de güvenilir bir rehberlik kaynagi oluyor. Bu nedenle, ögrenciler tercih yaparken ve kariyer planlari olustururken akredite edilmis bölümlere öncelik veriyorlar. Biz de bu bilinçle hareket ederek üniversitemizin verdigi egitimi daha kaliteli hale nasil getirebiliriz sorularina cevaplar arayarak adimlar atmayi sürdürüyoruz. Ziraat Fakültemizdeki bu süreçlerin olumlu bir sekilde sona ermesinde emegi geçen herkese tesekkür ederim” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile