Zirhli Amfibi Hücum Araci ZAHA Göreve Hazirlaniyor

Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskani Ismail Demir: 'Araç, mayin ve balistik testlerini tamamladi, güvenilirlik ve idame edilebilirlik testine, kara ve deniz sürüsleriyle devam ediyor'.

Muharebe sahasinda karsilasilacak zorlu kosullarla bas edilebilmesi için gelistirilen Zirhli Amfibi Hücum Araci ZAHA, kalifikasyon faaliyetlerine basarili sekilde devam ediyor.

Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskani Ismail Demir, Twitter hesabindan yaptigi paylasimda, ZAHA'ya yönelik çalismalara iliskin bilgi verdi. Demir, "Dosta güven düsmana korku salan ZAHA kendine verilecek görevleri yerine getirmek için hazirlaniyor. Araç, mayin ve balistik testlerini tamamladi, güvenilirlik ve idame edilebilirlik testine, kara ve deniz sürüsleriyle devam ediyor." ifadelerini kullandi.

Türk savunma sanayisi sirketi FNSS tarafindan gelistirilen ZAHA, üstün hareket kabiliyetiyle kötü deniz kosullarinda amfibi piyade personelinin denizden sahile tasinmasi, ihtiyaç halinde gerek ates gücüyle harekata destek olma gerekse personeli beka kabiliyetiyle güvenli sekilde iç kesimlere kadar tasima gibi görevleri yerine getirecek.

Paletli yürüyüs sistemiyle karada azami saatte 70 kilometre hiza ulasan ZAHA, itki sistemiyle denizde azami 7 knot süratle hareket edebiliyor.

ZAHA, zirh yapisiyla üstün beka kabiliyetine, uzaktan komutali silah sistemiyle üstün ates gücüne sahip bulunuyor.

Zorlu deniz kosullarinda ters dönme durumunda kendini düzeltebilen ZAHA, belli sayida mayin geçit açma sistemiyle amfibi piyade personelini emniyetli sekilde muharebe sahasina tasiyacak.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile