Zonguldak 13 Bin Kisiyi Agirlayacak

Zonguldak 13 Bin Kisiyi Agirlayacak

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin 2 Haziran günü gerçeklestirecegi mezuniyet töreni için sehre 2 bini askin araç ve 13 bin kisinin gelmesi bekleniyor.

ZBEÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Servet Karasu, 2 Haziran günü saat 16.00’da yapilacak olan mezuniyet töreni öncesinde basin toplantisi düzenledi.

Karaelmas Kemal Köksal Stadi’nda gerçeklestirilecek olan törene sehir disindan ve sehir içinden gelecek olan veliler için kurumlarla birlikte toplanti yapildigini aktaran Karasu, 2 bin 400 araçlik otopark ayrildigini açikladi.

Yaklasik 3 bin ögrencinin merkez kampüs mezuniyet törenine katilacagini ifade eden Karasu, “Bunun için il genelinde bazi tedbirler alinmasi yoluna gidildi. O tedbirler de bizim için önemli olan ne kadar ögrencimizin ve velimizin katilacagiydi. Bununla ilgili çalismalari yaptik. En önemli konu gelecek olan misafirlerimizi en iyi sekilde agirlamak olacaktir. Sayilarimizi tespit ettik. En önemli problemiz il disindan gelecek olan misafirler için otopark ve ulasimda meydana gelebilecek aksakliklari en aza indirmek olacaktir. Bunun için Emniyet Müdürlügümüz ile birlikte çalisma yaptik. Onlarin bize vermis oldugu bazi rakamlar vardi. Il disindan gelecek olan misafirlerimizin tören alanlarina katilmak için kullanacaklari otoparklar tespit edildi. Yaklasik 2 bin 400 araçlik otoparkimiz bulunmaktadir. Törene 3 bin civari ögrencimiz katilacak. Aileleri olacak. 13 bin 500 yakini gelecek. Velilerimizin bir kismi sehir içi bir kismi sehir disindan katilacak. Özellikle 10 bin civarinda misafirimiz olacak” dedi.



“Sehir nüfusunun yüzde 10’unu misafir edecegiz”

Nüfusun yüzde 10’u kadar kisiyi Zonguldak’ta misafir edeceklerini dile getiren Karasu, söyle devam etti:

“Bu da demek oluyor ki nüfusumuzun yüzde 10’u kadar sehir disi nüfusu burada misafir edecegiz. Misafirlerimizin nereden gelecekleri konusunda bir çalisma yaptik. Yaklasik 2 bin 100 araci sehrimize gelecegi tahmin ediliyor. Bin 600 sehir disi 500-600 sehir içinden katilmasi bekleniyor. Sehir disindan da yaklasik 800 araç Ankara, 800 araç ise Istanbul yönünden gelecek. Hepsi için nerede park edeceklerini tespit ettik. Trafik Düzenleme, Denetleme Büro Amirligi ile is birligi yaptik. Soförler ve Otomobilciler Odasi Baskaniyla toplanti düzenledik. Araçlarini park edecekleri konusunda plan çikardik, karmasaya mahal vermemek için çalismalar yaptik. Çünkü yogun katilim olacak.”

Öte yandan 7 Haziran’da Devrek Sehir Stadi’nda, 10 Haziran’da Alapli Meslek Yüksekokulu Spor Salonu’nda, 11 Haziran günü ise Karadeniz Eregli Spor Salonu’nda da mezuniyet törenleri gerçeklestirilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile