Zonguldak'ta 4. Bahar Sempozyumu Basladi

Zonguldak'ta 4. Bahar Sempozyumu Basladi

Zonguldak’ta 4. Bahar Sempozyumu açilis konusmalari ile basladi.

ZBEÜ Sezai Karakoç Konferans Salonu’nda 4. Bahar Sempozyumu “Ortopedik Cerrahilerde Anestezi ve Hasta Güvenligi” konusuyla basladi.

Saygi durusunda bulunulmasinin ardindan Istiklal Marsi’nin okundugu programin açilis konusmasini ZBEÜ Tip Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dali Baskani Hilal Ayoglu yapti. Ardindan Türkiye Anesteziyoloji ve Reanimasyon Dernegi Iç Anadolu Sube Baskani Atilla Erol konusma gerçeklestirdi.

Türkiye Anesteziyoloji ve Reanimasyon Dernegi Baskani Ali Fuat Erdem, “Biz dernek olarak özellikle Anadolu’da farkli illerde sempozyum, kurs ve kongrelere büyük önem veriyoruz. Özellikle hasta güvenligi konusuna temas etmek istiyorum. Hilal Ayoglu hocam konuda Türkiye’de önemli bir isim. Böyle bir konuyu seçmesinden dolayi da son derece mutlu olduk. Kendisi Dünya Anestezi Dernekleri Federasyonu’nda Hasta Güvenligi Komitesi’nin bir üyesi. Bu konuda sadece Türkiye degil dünyada çalismalar yapiyor. Ayrica kendisi Dünya Anestezi Federasyonu’nun Avrupa temsilcisi. Böyle bir degerli hocamizin burada emekleri çok fazla. Avrupa Anestezi Dernegi ile hasta güvenligiyle ilgili bir protokol yaptik. Bu protokol ile sertifikasyonlari artik Türkiye’de yapacagimiz kurslardan sonra vermeye devam edecegiz. Çünkü bütün dünya hasta güvenligini çok önemsiyor” dedi.

ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer ise “Saglik alanindaki modern yenilikler ve çigir açici buluslarla geçmisten günümüze insanligin karsi karsiya kaldigi, nice hastaligin tedavisinde gerek tip camiasindaki çalismalara isik olup gerek hastalarin yasam kalitesini artirarak umut oldugu asikardir. Iste bu hususta tibbin ve teknolojin birlikteliginde; yakin zamanda tüm insanligin maruz kaldigi Covid-19 pandemisinde dahil cerrahi tedavilerin titizlikle uygulandigi ve hasta güvenligin saglandigi konusunda hemfikiriz. Nitekim bulasici hastaliklarin ortadan kaldirilmasi, tüm tibbi tedavi yöntemlerinin ve hasta güvenliginin saglanmasinda ülkemizin bütün saglik kuruluslarinda yapilan çalismalarin degerinin ne kadar önemli oldugu bir kez daha kanitlanmistir. Ortopedi tedavilerindeki anestezi uygulamalarinda da büyük basarilar elde edilmektedir. Bunun yaninda anestezi ve saglik hizmetlerinin temel taslarindan olan hasta güvenliginin de her yönüyle ele alinarak gelistirilmesi gerekmektedir” ifadelerine yer verdi.

Sempozyum, açilis konusmalarinin ardindan “Ortopedik cerrahilerin intraoperatif yönetiminde hasta güvenligi” oturumuyla basladi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile