Zorlu Yayla Hayati Minik Zehra'nin Egitim Askina Engel Olmuyor

Zorlu Yayla Hayati Minik Zehra'nin Egitim Askina Engel Olmuyor

Ilkbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte ailesiyle beraber yaylaya giden minik Zehra, bir yandan ders çalisiyor bir yandan da ailesine yayla islerinde yardim ediyor.

Uzun süren kis mevsimi sonrasi havalarin isinmasiyla birlikte hayvanlarindan daha iyi bir verim elde etmek isteyen Igdirli besiciler yaylalarin yolunu tuttu. Ailesi besicilikle ugrastigi için onlarla birlikte yaylaya gitmek zorunda kalan 12 yasindaki 7’nci sinif ögrencisi Zehra Salduz, zorlu yayla hayatina ragmen derslerini ihmal etmiyor. Yayla islerinin zorluguna ragmen bir yandan ailesine yardim eden bir yandan da derslerine çalisan Zehra, tableti olmadigi için Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk’a da seslenerek kendisinden tablet isteginde bulundu.

‘Önümüzdeki sene 8’inci sinifa gidecegim ve Lise Giris Sinavi’na girecegim’

Zorlu yayla hayatinin gölgesinde hem derslerine çalisip hem de ailesine yayla islerinde yardimci olmaya çalistigini belirten yaylanin altin saçli kizi Zehra Salduz, “Biz su anda yayladayiz. Gündüz vakitlerinde yayla islerinde aileme yardim ediyorum. Aksam saatlerinden sonra da genellikle bos zamanim oluyor o saatlerde de derslerime çalisiyorum. Konu anlatimli kitaplarimi okuyup ondan sonra testlerimi çözüyorum. 12 yasindayim. 7’nci sinifa gidiyorum. Önümüzdeki sene 8’inci sinifa gidecegim ve Lise Giris Sinavi’na girecegim.” dedi.

‘Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk hocamiza sesleniyorum’

Korona virüs salgini sürecinde tableti olmadigi için derslerine yetismekte zorlandigini, tablet için yaptigi basvurudan da olumsuz sonuç aldigini dile getiren minik Zehra, “Korona virüs salgini nedeniyle bilindigi üzere okullar kapandi ve canli dersler baslamisti. Ama benim tabletim ve internetim olmadigi için ben bu canli derslere katilamiyordum. Ara sira babamin telefonundan derslerimi takip etmeye çalisiyordum ama babamin isi çikinca telefonunu vermek zorunda kaliyordum. Derslere giremedigim zaman da test çözmeye çalisiyordum. Daha önceden tablet basvurusunda bulunustum fakat bana çikmamisti. Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk hocamiza sesleniyorum: Bir tane tablet ondan istiyorum” ifadelerini kullandi.

‘Peynir satarak kazandigim parayla da 3 çocugumu okutmaya çalisiyorum’

Yaylada sagdigi koyunlardan elde ettigi sütle peynir yapip satan Zehra’nin annesi Raside Salduz ise konusmasinda sunlari söyledi:

“Biz Igdir Aralik ilçesinden Agri’nin Diyadin yaylasina gelmisiz. Koyunlarimizi bugün sagdik ve ondan peynir yapacagiz. Mandiranin yaylaya gelmesini bekliyoruz. Geldiginde elde ettigimiz peyniri onlara satiyoruz. Peynir satarak kazandigim parayla da 3 çocugumu okutmaya çalisiyorum.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile