Adalet Bakanlığı, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine Balyoz davasının tutuklu sanığı emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın avukatı Hüseyin Ersöz hakkında soruşturma açılması için izin verdi.

Avukat Ersöz, duruşma arasında delillerin sahte olduğunu göstermek amacıyla mahkeme başkanının dosyasının arasına CD koymuş ve bunu duruşma sırasında ifade etmişti.
Balyoz davasının 18 Mart 2011 tarihli celsesinde sanıklardan Çetin Doğan`ın avukatı Hüseyin Ersöz, mahkemenin ara vermesi ile birlikte heyetin bulunduğu kürsüye CD koymuştu. Bunun üzerine İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Diken, CD`nin mahkeme heyetinin bulunduğu kürsüye gizlice konulduğunu belirterek Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’na avukat Ersöz hakkında gereğinin yapılması için müzekkere yazdı.

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı da Avukatlık Kanunu’nun 58. maddesine göre Hüseyin Ersöz hakkında soruşturma başlatmak için Adalet Bakanlığı’ndan izin istedi. Geçtiğimiz günlerde kararını açıklayan bakanlık, Ersöz için soruşturma izni verdi. Bakanlık yazısında, avukat Ersöz’ün mahkeme heyetini, duruşmadaki cumhuriyet savcısını hedef gösterdiği ve savunma sınırını aşan beyanlarda bulunduğunun iddia edildiğini belirtti. Bakanlık, bu iddiaların araştırılması ve olayın açıklığa kavuşması için soruşturma izni verildiğini bildirdi. Ersöz’ün önümüzdeki günlerde Silivri Cumhuriyet Savcılığı’nca ifadesinin alınacağı öğrenildi.




Balyoz davası

İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR

Balyoz'da sahtecilik

24 Mart 2012 Cumartesi

Balyoz'da Sürpriz Gelişme!

23 Şubat 2012 Perşembe

Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy...

9 Ocak 2012 Pazartesi

Üçüncü Balyoz Davası

26 Aralık 2011 Pazartesi

İşte Balyoz'un Hedefi

11 Aralık 2011 Pazar

Balyoz'un Belgeleri

27 Kasım 2011 Pazar

'Balyoz'da Neden Sustunuz?''

19 Ekim 2011 Çarşamba

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile