Taksim Gezi Parkı'ndaki eylemleri 9 saat canlı yayınlayan CNN International, AK Parti'nin Ankara'daki dev mitingini sadece 9 saniye verdi.

Taksim olaylarının dış basındaki yankısı farklı bir boyutta ilerliyor.

CNN International, geçtiğimiz günlerde Taksim Meydanı'ndan 9 saat canlı yayın yapmıştı. Polisin marjinal gruplara müdahalesini, "Masum göstericilere yapıldığı" şeklinde yansıtmıştı.

Gezi Parkı olaylarının ardından Başbakan Erdoğan, bugün AK Parti'nin "Büyük Oyunu Bozmaya Haydi Tarih Yazmaya" sloganıyla düzenlediği mitingde konuştu. CNN ise yaklaşık olarak 1 saat süren mitingi sadece 9 saniye yayınladı.

Erdoğan: Bu Neyin Kafası Kılıçdaroğlu

İstanbul'da düzenlenen 'Milli İradeye Saygı” mitinginde halka seslenen Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu sert bir dille eleştirdi.
AK Parti'nin Ankara'da düzenlediği "Milli İradeye Saygı" mitinglerinin ikincisi Zeytinburnu'ndaki Kazlıçeşme alanında yapıldı.

1 milyon kişiden fazla bir kalabalığa hitap eden Başbakan Erdoğan'ın hedefinde'Gezi Parkı'eylemlerine destek veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu vardı.

O PAÇAVRALAR İÇİNİZE SİNDİ Mİ?

Başbakan Erdoğan,"Ellerinde Türk bayrağıyla geziyorlar Türk bayrağını yakanlarla birlikte oluyorlar. Bu arada Gazi Mustafa Kemal'i de istismar ediyorlar. Ulusalcıyız diyorlar ama her türlü bölücü örgütle beraber hareket ediyorlar. Buradan CHP'ye, ulusalcılara sesleniyorum: AKM'ye asılan o paçavralar içinize sindi mi? Cumhuriyet anıtına asılan o paçavralar içinize sindi mi?18 gündür sokaklara yazılan küfürler içinize sindi mi? Bunlar karakterlerinin gereğini yapıyorlar" dedi.

BU NEYİN KAFASI KILIÇDAROĞLU

Erdoğan,"Taksim'de ne yapacağız dedik. Şehir müzesi. Ağaçlar da orada olacak. Bütün araçlar yer altına alınıyor. Egzoz kokusunu teneffüs etmeyeceğiz. Bunlardan bir kısmı olmaz diyor. Biz de diyoruz ki halk ne derse o olur. Bir hafta önce CHP Genel Başkanı halk oylaması yapılsın dedi. Dün çıktı ne plebisit, ne referandum ne yargı kararı orası park kalacak. Sen kimsin ya? Bu neyin kafası? Allah aşkına bu CHP Genel Başkanı'nın akşam nasıl yatıp sabah nasıl kalktığını bilen var mı? Bir hafta önce referandum diyor bir hafta sonra plebisit tanımam, referandum tanımam diyor. Plebisit nedir sorsan bilmez. Onlar 1940'larda kaldı. İstesen de istemesen de egemenlik milletindir. Demokrasinin sahibi millettir, sandığın sahibi millettir" diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile