Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda Real Madrid, Santiago Bernabeu'da Cüneyt Çakır'ın yönettiği maçta Borussia Dortmund ile 2-2 berabere kaldı. Eflatun-beyazlı takımı ipten alan gol, 89. dakikada Mesut Özil'den geldi.

Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda Real Madrid, Borussia Dortmund ile sahasında 2-2 berabere kaldı. Eflatun-beyazlı takımı ipten alan gol, 89. dakikada Mesut Özil'den geldi.

Mücadelenin hakemi Cüneyt Çakır ve ekibi de karşılaşmayı kusursuza yakın bir şekilde yönetti.

Maçın ilk bölümünde baskılı başlayan Real Madrid, rakibinin hızlı ataklarında ise kalesinde ciddi tehlikeler de yaşadı. 28. dakikada Lewandowski'nin kafayla indirdiği topa hareketlenen genç oyuncu Marco Reus, ceza sahasına girdiği gibi çok sert vurdu ve kaleci Casillas'ı mağlup etmeyi başardı. Bu gol, Dortmund'u 1-0 öne geçirdi.

Bu golden sonra beraberlik için baskısını artıran Real Madrid, aradığı golü de 34. dakikada buldu. Sol kanatta topla buluşan Mesut Özil, boş durumda çok etkili bir orta yaptı. Savunmanın üzerinden iyi yükselen Pepe, kafayla 1-1'lik beraberliği sağladı.

Real Madrid, beraberliği yakaladıktan sonra galibiyet için yüklenmeye başladı. Ancak devrenin son dakikalarında Borussia Dortmund, 2-1 öne geçmeyi başardı. Schmelzer'in pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Mario Götze, savunmadan Arbeloa ile aynı anda topa müdahale etti ve top ağlarla buluştu.

Mücadelenin ilk yarısı da bu golle sona erdi.

İkinci yarıda Real Madrid, orta sahada baskılı bir oyunla başladı. Rakibine kolay hücum etme şansı tanımayan Eflatun-beyazlı ekip, özellikle maçın son yarım saatlik bölümünde baskısını büyük ölçüde artırdı.

85. dakikada Callejon'un vuruşu, kale çizgisinden çıkarken, beraberlik golü ise 89'da Mesut Özil'den geldi. Kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Mesut Özil, harika bir vuruşla topu direğin dibine yolladı ve skoru 2-2 yaptı.

Bu golün ardından baskıyı devam ettiren Real Madrid, galibiyet golünü bulamadı ve karşılaşma 2-2'lik eşitlikle sona erdi. D Grubu'nda Real Madrid, 7 puana yükselirken, Dortmund ise 7 puanla liderliğini sürdürdü.

Olympiacos 3-1 Montpellier

Şampiyonlar Ligi'nin bu haftaki ilk gecesinde B Grubu mücadelesinde karşı karşıya gelen Olimpiyakos ve Montpellier mücadelesi 2-1 sonuçlandı. Ev sahibi takımın gollerini 4. dakikada Paulo Machado ve 80. dakikada Leandro Greco'dan gelirken, Fransa temsilcisinin golünü 67. dakikada penaltıdan Younes Belhanda'nın attı. Bu sonuçla konuk takım avrupa macerasına veda etti.

B Grubu'ndaki en kritik maçına çıkan iki takımdan konuk ekip Montpellier, ilk yarıya hızlı başladı. Djamel Abdoun ve Konstantinos Mitroglou ile henüz maçın başında pozisyon bulan Fransa temsilcisi gole ulaşamadı. Bu başlangıca aynı şekile cevap veren Olimpiyakos girdiği ilk ciddi pozisyonu altıpasta topla buluşan Paulo Machado'nun ayağından gole dönüştürdü ve maçın 4. dakikasında 1-0 öne geçti. Ardından defansif oyunu iyi bir şekilde sergileyen Yunanistan temsilcisi topu rakibe vermesine karşın kalesini ilk yarıda gole kapadı ve soyunmad odasına ev sahibi ekibin 1-0'lık galibiyetiyle girildi.

İkinci yarıda da skoru korumaya yönelik oyununu devam ettiren Olimpiyakos'un kapalı oyununu konuk takım ilk olarak golün sahibi Younes Belhanda ile 49. dakikada açmayı denedi. 58. dakika bu sefer Athony Mounier ile rakip kaleyi zorlayan Montpellier gole ulaşamadı. Ataklarını sıklaştıran Fransa temsilcisi, Souleymane Camara'nın ceza sahası içinde düşürülmesiyle penaltı kazandı ve 67. dakikada topun başına geçen Belhanda vuruşu gole çevirerek skoru 1-1'e getirdi. Bu golün ardından Montpellier umutlansa da, ev sahibi takım rakibinin hevesini kursağında bıraktı ve 80. dakikada Leandro Greco, 82. dakikada da Konstantinos Mitroglou'nun attığı gollerle skoru 3-1'e getirdi. Mücadele bu skorla sonuçlandı.

Bu sonuçla B Grubunda Olympiakos tur umutlarını devam ettirirken, Montpellier'in işi mucizelere kaldı.

İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR

Real Madrid 2-2 Dortmund

7 Kasım 2012 Çarşamba

Anderlecht 1-0 Zenit

7 Kasım 2012 Çarşamba

Man.City 2-2 Ajax

7 Kasım 2012 Çarşamba

PSG 4-0 Dinamo Zagreb

7 Kasım 2012 Çarşamba

Schalke 2-2 Arsenal

7 Kasım 2012 Çarşamba

Dynamo Kyiv 0-0 Porto

7 Kasım 2012 Çarşamba

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile