Hamile kadınlara yönelik sözleriyle sosyal medyada gündemden düşmeyen Mutasavvıf yazar Ömer Tuğrul İnançer, Beyaz Gazete’ye konuştu.

TRT 'de yayınlanan 'Ramazan Sevinci'programında konuşan Yazar Ömer Tuğrul İnançer, hamile kadınlarla ilgili sözlerine gelen tepkilere “İmanı olanın insafı olur. Tepkiler normaldir” dedi.

İnançer sözlerinin farklı şekilde algılanıp yorumlandığını ifade ederek “Hamileler sokağa çıkamaz” diye söylemiş miyim söylememiş miyim diye onun üzerine konuşalım. Yalanının üzerine bir şey inşa edilmez. O cümleyi söyleyip söylemediğimi evvela TRT 'nin kayıtlarından bakıp görün” diye konuştu.

Sözlerinin 'kadınlar eve kapanmalı' şeklinde anlaşılmasının kendisini alakadar etmediğini ve bu şekilde anlayanlara da cevap vermeye gerek duymadığının altını çizen İnançer “Lafı insan gibi anlayanlar var bir de lafı yanlış anlayanlar var.İnsan gibi anlamak için evvela sözü söyleyenin ne söylediğinin anlaşılması lazım. İşte bizim toplumumuzun hastalığı bu” dedi.

Meselenin hamile kadının sokakta dolaşırken mahremiyetine dikkat etmesi olduğunu ifade eden İnançer, televizyonlarda yayınlanan aybaşı bezi reklâmlarının da mahremiyetle bağdaşmadığını söyledi.

TERBİYESİZLİK BAŞLAYINCA DİNSİZLİK BAŞLAR

Kendisinin sözlerine tepki gösteren ondört kişinin dün akşam Taksim 'de toplandığını ve bu kişilerin satılmış insanlar olduğunu belirten İnançer “Ondört tane satılmışın fiili eylem mi sayılıyor? Terbiyesizlik başlayınca dinsizlik başlar. Bunu yapanlarda dinsizler. Onlarda benim muhatabım değil. Onlara cevap vermeye tenezzül etmem. Çünkü insanlar lafı ya kulağından anlar ya da başka şekilde anlar. Biz kulağından anlayanlarla konuşmasını biliyoruz. Lafı başka şekilde anlayanlarla konuşmasını bilenler vardır ama ben onu bilmiyorum. Ben bunları umursamıyorum ve üzülmüyorum. Kuş kuşluğunu kış kışlığını onlarda onlarlığını yaparlar. Bu bu kadar tabi bir şeydir. Üzülmeye inanın değmez…” dedi.

CEHENNEME DE KÜTÜK LAZIM

Bir şeyi ifade etmek istediğinde onu açıkca söyleyeceğini belirten İnançer 'Sekiz tane kitap yazmışım. O kitapların içinde bir tane kadına saygısızlık var mı? Anasına kocakarı diyen çocuğuna veled diyen insanları tenkit etmişim kitaplarımda. Terbiye ve saygı etrafa yaymaya çalışmışım. Hiç annelere ,hamilelere böyle bir şey dermiyim ben? Ama onlar Müslümanlara benim üzerimden sataşmaya çalışıyorlar. Ben tabi üzülürüm ama kızmam. Ama ne yapalım Allah bir şeyi boşa yaratmamıştır cehenneme de kütük lazım… ' dedi.

BEYAZ GAZETE ÖZEL


Ömer Tuğrul İnançer: Anti-Kapitalist Müslümanlar'ın Müslümanlığı eksik!

Ömer Tuğrul İnançer: Anti-Kapitalist Müslümanlar'ın Müslümanlığı eksik!
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile