İsmail Sayamaz, İdlib saldırısının ardından silahlı militanların halkın arasına karışacak Türkiye'ye girebileceğini belirtti.

Tüm haber ajanslarına son dakika düşen habere göre Rusya, Suriye'nin İdlib kentini bombaladı.

Oldukça stratejik öneme sahip İdlib'in bombalaması tüm dünyada yankı bulurken, Ankara teyakkuza geçti.

'SİVİLLERE KARIŞACAKLAR'

Bombalamanın ardından milyonlarca insanın Türkiye'ye göç edeceği öngörülürken, Gazeteci İsmail Saymaz'da önemli bir uyarı geldi.

Bölgede bulunan silahlı militanları da halkın arasına karışacak Türkiye'ye girebileceiğini yazan Saymaz 'Rusya, İdlib'i vurdu. Çatışmalar arttıkça İdlib'deki nüfus, sınırımıza akacak. Silahlı militanlar da sivillere karışarak, Türkiye'ye girmeye çalışabilir. Etkin önlemler almamız gerekiyor.' ifadelerini kullandı.


Rusya İdlib saldırılarının görüntülerini yayınladı

Rusya Savunma Bakanlığı, İdlib'e düzenlediği hava saldırısının görüntüsünü yayınladı. Tüm saldırıların köylerden ve şehirlerden uzaktaki teröristlerin teyit edilmiş mevzilerine yapıldığı ileri sürüldü. Rusya Savunma Bakanlığı Suriye'nin İdlib şehrine yaptığı hava saldırısının görüntüsünü yayınladı. Bakanlık açıklamasında, iki Su-34 savaş uçağının Esad rejiminin terörist olarak adlandırdığı silahlı grupların mevzilerini bombaladığı belirtildi. ' Su-35S çok amaçlı savaş uçağının taşınabilir uçaksavar füze sistemleri ile El Nusra ' ya ait silah depolarını imha ettiği ' ifade edilen açıklamada, tüm saldırıların sadece köylerden ve şehirlerden uzaktaki teröristlerin teyit edilmiş mevzilerine yapıldığı ileri sürüldü.

İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR

Mete Yarar'dan İdlib açıklaması

17 Eylül 2018 Pazartesi

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile