Nazlı Ilıcak'tan Kadri Gürsel'e tepki: 'Cumhuriyet'i de kutlamayalım'

Dört Bir Taraf'da Fetih kutlamalarını değerlendiren Kadri Gürsel'in açıklamaları stüdyoyu gerdi. Ilıcak, Gürsel'in açıklamalarına tepki gösterince hararetli tartışmalar yaşandı.
Dört Bir Taraf'da İstanbul'un Fethi'nin yıldönümü kutlamalarını değerlendiren Kadri Gürsel'in açıklamaları stüdyoyu gerdi. Ilıcak, Gürsel'in açıklamalarına tepki gösterince hararetli tartışmalar yaşandı.

"FETİH KUTLAMALARINI YADIRGIYORUM"

Fetih kutlamalarının son derece lüzumsuz olduğunu savunan Gürsel, "Ne kadar şahene, modern yahut gösterişli olursa olsun bir ülkenin en önemli şehrinin, 560 yıl önce el değiştirmiş olmasının ve de o el değiştirme neticesinde o şehrin şu anki sahiplerinin eline geçmiş olmasının kutlanacak bir yönü yok. Çünkü dünyanın hiç bir yerinde böyle bir durum yok. İnsanlar kendi şehirlerini zaptettiler diye kutluyorlarsa orada bir psikolojik problem var demektir. Osmanlı döneminin Türkiye'si sadece bir kaç sene İstanbul'un Fethi'ni kutlamıştır" şeklinde konuştu.

"İSTANBUL'UN KENDİSİNİN OLMADIĞINI DÜŞÜNEN BİR MİSYON FETİH'İ KUTLAR"

Kadri Gürsel'in bu açıklamalarına Nazlı Ilıcak'tan tepki geldi. "İstanbul'un fethi çok önemli" diyen Ilıcak'a Gürsel, "Sözümü kesmeyin lütfen" diye çıkıştı. Kadri Gürsel, "Hala İstanbul'un kendisinin olmadığını düşünen biri ve kendine ait olmayan bir şehir olarak gören ve de gerçekten onu hala yeniden fethetmek arzusu içinde olan bir misyon ancak İstanbul'un fethini kutlar" diye konuştu.

"O ZAMAN CUMHURİYET'İ DE KUTLAMAYALIM"


Bunun üzerine Ilıcak Gürsel'e, "Bu konuyu senin bu laflarınla bırakamayız. O zaman Cumhuriyet'i de kutlamayalım" dedi.

Alakası yok" karşılığını veren Kadri Gürsel'e Nazlı Ilıcak, "Aynı şey. Aynı zihniyet. Var mı böyle bir şey? Emin değilsin kendinden, emin değilsin Cumhuriyetin'den..." diye çıkıştı.

Buna karşılık Gürsel de Ilıcak'a, "İstanbul'un İngiliz işgalinden kutluluşunu niye bu kadar coşkulu kutlamıyorsunuz da, 560 yıl önce zaten senin olan bu şehrin fethini kutluyorsunuz?'diye sordu ve Ilıcak'ın çıkışlarına "Çağ değişti. O size öğretilen tarih" dedi.

"Sen de öğrenseydin. Osmanlı olmasaydı, sen olmayacaktın" diyen Ilıcak'a Gürsel, "Bunu bana söylemekle hiç bir şey elde etmiş olmuyosun ve hiç bir şey değişmiyor" diye çıkıştı.

Bunun üzerine Ilıcak, "Tarihini inkar etme, tarhini baş tacı yap" dedi.

Gürsel de, "Tarihimi inkar ettiğimi nereden çıkardınız? Tarihimi baş tacı yapıyorum" yanıtını verdi ve tartışmayı bitiremeden sürenin sonuna geldiği için programı kapattı. BEYAZ GAZETE
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile