Metehan Demir: 'Kaynağı belirsiz şekilde zenginleşen gazeteciler var'

Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Metehan Demir, Türkiye'de kaynağı belirsiz şekilde zenginleşen gazeteciler olduğunu iddia etti.
Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Metehan Demir, Türkiye'de kaynağı belirsiz şekilde zenginleşen gazeteciler olduğunu iddia etti.

Aykırı Sorular'da Enver Aysever'in dünkü konuğu Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Metehan Demir'di. Demir, bazı gazeteciler için öyle laflar etti ki...

Aysever'in, 'Gazetecilerin arka sokaklarına girelim. Ben gazetecilerin anormal zengin olmaları meselesini toplumun kolay kavramadığını görüyorum. Neticede bir gazeteci 10 milyon dolar, 20 milyon dolar sahibi olursa bu kuşku uyandırmaz mı, var mı Türkiye'de böyleleri?' sorusu üzerine Demir, 'Bence vardır' dedi ve şunları söyledi:

'Çünkü bazen dikkatimi çekiyor, mal varlıkları dilden dile konuşulan şehir efsaneleri var. Kimsenin malında kimsenin gözü olamaz. Aileden de geliyor olabilir ama kaynağı belirsiz şekilde zenginleşen gazeteciler var.'

'MEVSİMLİK GAZETECİLER ÇIKTI'


'Biz yıllardır bu işin içindeyiz. Son dönemde mevsimlik işçi gibi mevsimlik gazeteciler çıktığını görüyorum' diyen Demir, 'Üç sene önce bir tane röportaj yapmamış, bir kere sahaya inmemiş, herhangi bir imzalı haberi çıkmamış ve bu arkadaşımız hasbelkader bir köşeden ya da bir şekilde bir fırsatla gazetecilik üzerine konuşmaya, siyaseti şekillendirmeye, millete ayar vermeye ama kendi üstlendiği misyon çerçevesinde de bunu sana demokrasi olarak empoze etmeye başladı, onun gibi. Ben böyleleriyle çok karşılaşıyorum' şeklinde konuştu.

Metehan Demir, parti liderlerinin istediğini yazmaya programlı gazeteciler olduğunu da söyledi. BEYAZ GAZETE

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile