Suriye'deki katliamı değerlendiren ve konuşmasında zorlanan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "İman ederek söylüyorum ki masumiyet büyük bir zaferdir ve kötülük kaybedecektir" dedi. Şahin, sabah gazetelere titreyerek baktığını söyledi.

Suriye'de insanlık dramının yaşandığını ifade eden Bakan Şahin, 'Biz bir kadın ölmesin diye mücadele ederken dibimizde insanlık dramı yaşanıyor' dedi.

Fatma Şahin canlı yayında konuşması sırasında gözyaşlarını tutamadı.

Şahin, 'Sabah gazeteyi elime aldığımda elim ayağım titredi ve ağlasan, bağırsan, sussan, sessiz kalsan hiçbir duygunun, hiçbir anlamının kalmadığı fotoğraflardı. Dolayısıyla Esma bizim kardeşimiz. Oradaki çocuklar bizim çocuklarımız. Kim müslüman? Herkes kendi müslümanlığını ve değerlerini teraziye koymalı' dedi.

İNSANLIK YENİDEN SINIFTA KALIYOR

Hem Türkiye'de hem de dünyada mücadele ettiklerin söyleyen Bakan Şahin, 'Kadına yönelik şiddetle ilgili toplumsal bir seferberlik düzenliyoruz. Şiddede sıfır tolerans diyoruz. Çocuğa, engelliye, yaşlıya ve insanlığa 76 milyon insanımızın şiddetsiz bir şekilde yaşaması için var gücümüzle çalışıyoruz. Hukuki düzenlemeler yapıyoruz. Zihinsel dönüşümlerle uğraşıyoruz. Farkındalığı arttırmaya çalışıyoruz. Ama dünyanın küreselleşmenin, insanlığın, teknolojinin, modernleşmenin en üst düzeyde yaşandığı yüzyılda, geçmişe baktığınızda Halepçe'de, Hiroşima'da insanlığın sınıfta kaldığını görüyoruz. Dibimizde bugün bizden 200 kilometre ilerde bir insanlık dramı yaşanıyor ve insanlık yeniden sınıfta kalıyor. O zaman ne doğru ne yanlış? Ne için mücadele ediyoruz. Biz yılda 200 kadın ölüyor diye bu kadar seferberlik yapıp tek kadın ölmesin diye bu mücadeleyi gösteriyoruz. Bizim duruşumuz budur' diye konuştu.

İMAN EDEREK SÖYLÜYORUM Kİ...


'Dünya halklarının vicdanı olmaya devam edeceğiz' diyen Şahin, 'Biz Türkiye'de herkesin hakkını koruyoruz ve şiddete maruz kalmadan onların yaşam haklarını koruyoruz. Aynı zamanda nerde masum, nerde mazlum varsa onun hakkını koruyoruz. İman ederek söylüyorum ki masumiyet büyük bir zaferdir ve kötülük kaybedecektir. O yüzden biz bu mücadelemizi hem kendi ülkemizde hem de bütün dünyada devam edeceğiz. Dünya devlerinin rahatsız olduğu politikamızda, dünya halklarının vicdanı olmaya devam edeceğiz' dedi.

Arınç: Hükümetimiz Ve TSK Her Türlü Tedbiri Aldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu sona erdi. Toplantı sonrası Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Başbakanlık Yeni Bina'da düzenlenen ve yaklaşık 4 saat süren toplantı sonrası Bülent Arınç, Suriye'ye yönelik yapılması planlanan olası operayonla ilgili bilgi verdi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 'Suriye'ye askeri müdahale olacaksa bunu ABD yapacak gibi görünüyor. 9 Eylül'den itibaren neler olacağını göreceğiz' dedi.

Bülent Arınç'ın yaptığı açıklamalar şöyle:

21 Ağustos'ta ilk kimyasal silah saldırısı oldu, çoğu çocuk binden fazla insan hayatını kaybetti. Kimler tarafından yapıldığı ve ne maksatla yapıldığını sayın Obama da biliyor. Olaydan 3-5 gün sonra BM heyetine inceleme imkanı tanındı. Daha yakın bir süre içinde bu inceleme imkanı tanınsaydı bütün delilleri ile öğrenmiş olacaktık. Ama sonra yapılan incelemelerde de rejim tarafından işlenmiş bir cinayet olduğu biliniyor.

' NATO'DA HAZIR DEĞİL'

Böyle bir cinayete karşı mevcut rejjimin cezalandırılması için insanlık adına hareket edilmesi gerekir. Rusya ve Çin'in vetosu ile BMGK'dan karar geçirmek mümkün olmadı. NATO ülkeleri kendi içinde bir anlaşma ile böyle bir yaptırım uygulayabilirdi, NATO'nun da buna hazır olmadığı görülüyor.

KARAR OBAMA'NIN


Rejim yanlısı güçler kendi halkına karşı cinayet işledi. BM'de Rusya ve Çin'in vetosunun aşılacağı düşünülmüyor. Obama'nın konuşması önemli. Bir müdahale olacaksa bunu ABD yapacak gibi görünüyor. Obama kendi yetkisinde olmasına rağmen kongrenin vereceği kararı bekleyeceğini söyledi. Karar onundur. Kendi iç politikası hem de demokratlarla cumhuriyetçilerin dış politikadaki farklı davranışları nedeniyle kongrenin onayına ihtiyaç duyulduğunu söyleyebiliriz. Artık bütün gelişmeleri 9 Eylül tarihinden sonra beklemek gerekiyor. Netice alınmayacak müdahalenin Suriye'deki kaosu daha da derinleştireceği endişesi içerisindeyiz. Cezalandırma olacaksa sadece kimyasal saldırı için olmamalı, 2,5 yıldır süren zulme karşı etkili olmalı'


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile