Adana'da 10 Kasım töreninde Vali Hüseyin Avni Coş'la yaşanan gerginlikte gözaltına alınan 10 kişiden dokuzuna para cezası kesildi.

Adana'da 10 Kasım töreninde Vali Hüseyin Avni Coş'la yaşanan gerginlikte gözaltına alınan 10 kişiden dokuzuna bin 692 lira para cezası kesildi.

10 kişiden 9'una' Emre aykırı davranmaktan',diğerine ise' hakaret' ten işlem yapıldı. Sağlık kontrolünden geçirilen 10 kişi serbest bırakıldı; 9 kişiye, kabahatler kanunu gereği 188'er lira para cezası kesildi.

Aslı Aydıntaşbaş'tan Vali Coş'a 'Gavat' Tepkisi

Milliyet Gazetesi yazarı ve CNN Türk yorumcusu Aslı Aydıntaşbaş, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un, 10 Kasım törenleri sırasında kendisini protesto eden bir kişi için kullandığı ifadeye tepki gösterdi.
Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un, 10 Kasım törenleri sırasında kendisini protesto eden bir kişi için kullandığı ifadeye Milliyet Gazetesi yazarı ve CNN Türk yorumcusu Aslı Aydıntaşbaş 'tan tepki geldi.

“DAHA AĞIRI YALAN SÖYLEMESİ OLDU”

CNN Türk ekranlarında Karşı Gündem programında konuşan Aydıntaşbaş, “Bana küfürden daha ağırı yalan söylemesi oldu. Hepimiz gördük. Ben dün hükümete yakın bir internet sitesinden de izledim. Ne dediği çok net duyuluyor.” dedi.

“YA ÖZÜR YA İSTİFA”

Vali Coş 'un ' Ben gavat kelimesini kullanmam. Kavas demiş olabilirim' açıklamasını da göz önüne alan Aydıntaşbaş, şu şekilde devam etti: “Vali 'den beklediğimiz özür dilemesi. Onu yerine öyle demedim böyle dedim. Çocuk kandırırmış gibi. Bence daha ayıp olan yalan söylemek. Çıkıp özür dilemek bir erdemdir. Memlekette bunu ne zaman öğreneğiz. Yapılacak tek şey var. Ya bu vali özür diler ya da istifa eder.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile